Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un home a Girona per intimidar dos menors d'edat i robar-los 80 cèntims. L'home, que va acabar ingressant a la presó, va amenaçar els joves amb una navalla. El detingut és Juan Manuel M.O., de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona. La policia autonòmica li imputa un delicte de robatori amb violència i intimidació. A més, havia estat detingut feia menys d'una setmana per assaltar un quiosc també del centre de Girona.

Els fets varen passar al voltant de la mitjanit quan els dos menors estaven caminant per un cèntric carrer de la ciutat. Un individu se'ls va acostar i va passar la mà al voltant del coll d'un dels joves amb una navalla oberta tot exigint-los que li donessin les carteres, els telèfons mòbils i tot allò que portessin a sobre.

Cap objecte de valor

Els dos menors assaltats, que no portaven cap objecte de valor, li van explicar al seu agressor que no podien donar-li res més que els 80 cèntims que portava la noia a la butxaca. El lladre va agafar els diners ràpidament i va fugir del lloc dels fets. Els joves tot seguit van avisar els agents municipals.

Minuts més tard la policia autonòmica va poder detenir el suposat autor del robatori a les rodalies de la Clínica Girona, al barri de l'Eixample, al centre d ela ciutat.

Una vegada a les dependències policials, els Mossos van veure que el lladre era la mateixa persona que ja havien detingut dijous passat, 6 de novembre, com a presumpte autor d'un robatori amb força en un quiosc de Girona. L'establiment es troba ubicat a la carretera Santa Eugènia. En aquella ocasió l'home va llançar una pedra de grans dimensions contra el vidre de l'establiment i va emportar-se'n diners, revistes i diaris de l'interior de l'establiment.

El quiosc va quedar afectat pel robatori i ahir encara eren ben visibles les marques de l'assalt de dijous passat. El vidre trencat de la porta ha hagut de ser recobert amb una fusta per evitar més robatoris i haurà de ser totalment substituït.

Els Mossos d'Esquadra van lliurar el lladre detingut davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona i el tribunal va decidir ordenar-ne l'ingrés a la presó.