Tastar solidaritat i orientalisme a Girona

Firatast ofereix fins demà productes orientals, pa ecològic, cerveses artesanals i productes tradicionals gironins

15.11.2008 | 01:00
Tastar solidaritat i orientalisme a Girona

en imatges. Firatast és per a visitants de totes les edats.

Sushi, harcha, ànec collverd amb prunes i vi ranci, allioli amb taronja amarga, cargols amb sèpia i gamba, amanida de medusa, vol-au-vent de vieriramagret d'ànec amb chutney de mango o xuixo de Girona són alguns dels productes que es poden degustar al Palau de Fires de Girona fins diumenge.

Aquest any Firatast permet una combinació de solidaritat, amb productes asiàtics, catalans i gironins, amb cerveses artesanals, pa ecològic o productes congelats.

En l'apartat solidari, es pot degustar cuina hindú, de la zona andina del sud de Xile, del Senegal, de Colòmbia i de diversos indrets del Nord de l'Àfrica, en una mostra de les associacions, ONG i entitats de cooperació.

Pel que fa a la cuina de les comarques gironines, hi ha tastets preparats pel col·lectiu de la Cuina termal de Caldes de Malavella, els 21 restaurants de la vall de Camprodon amb la carn de poltre, les cuineres de Salt i els restaurants sota el paraigua del Consell Comarcal del Gironès.

A banda de tot, això, òbviament, no hi falten els professionals de diferents sectors culinaris, gastronòmics i del sector com flequers i ?pastissers amb degustació de dolç i salat, restaurants de renom amb el seu propi espai cuina selecta, i una extensa oferta de productes com els vins, caves, formatges i olis, que -com tot-, es pot degustar o comprar. Els aficionats al vi tindran el seu espai a l'estand de La Carte de Vins Girona. La botiga de vins, que és a la fira per segon any consecutiu, posarà a disposició del públic un sommelier que al llarg dels tres dies que dura Firatast asssessorarà els visitans, els recomanarà els vins que més s'adiuen al seu gust i els respondrà tots els dubtes que tinguin a l'entorn de l'art del vi. A més, a l'estand de La Carte des Vins s'hi podran trobar més de 100 referències, una mostra de tots els vins i licors que es poden adquirir a la botiga de la Gran Via.

En aquesta catorzena edició també s'ha apostat per l'art contemporani, i en un espai del recinte l'artista empordanès Carles Bros presenta una exposició-instal·lació inèdita dedicada al peix blau titulada L'art de la teranyina, on es fonen el producte artístic i el culinari. La fira gastronòmica està oberta fins diumenge a les dotze de la nit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Girona

Els joves que participen en el projecte
Micromecenatge en benefici de l'Agrupació Forestal de Girona

Micromecenatge en benefici de l'Agrupació Forestal de Girona

Un grup de joves impulsa una campanya virtual de donacions en benefici de l'ADF · L'objectiu és...

Les imatges del Fòrum Gastronòmic

Les imatges del Fòrum Gastronòmic

Aquesta és la sisena vegada que la fira s'instal·la a la ciutat i és també la que ha batut tots...

Fòrum Gastronòmic: Girona torna a ser la capital de l´alta cuina

Fòrum Gastronòmic: Girona torna a ser la capital de l´alta cuina

La nova edició del certamen, que se celebra al Palau de Congressos i al Palau Firal, arrenca avui...

Girona i els seus passatges fora del mapa

Girona i els seus passatges fora del mapa

Construïts quan les galeries comercials encara tenien futur, a Girona hi ha una gran quantitat de...

El detenen per conducta agressiva i li descobreixen tres mòbils robats

El detenen per conducta agressiva i li descobreixen tres mòbils robats

La Policia Municipal de Girona deté tres joves relacionats amb dos furts durant les fires de Sant...

L´Espai Gironès dona el tret de sortida a la campanya de Nadal

L´Espai Gironès dona el tret de sortida a la campanya de Nadal

L'Espai Gironès va iniciar ahir la seva campanya de Nadal amb la tradicional encesa de...

Enllaços recomanats: Premis cinema