El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Salt presentarà una moció, en el ple municipal a celebrar demà, a fi que l'equip de govern destini 400.000 euros de romanent líquid de tresoreria de 2007 per a la "construcció immediata" de la comissaria de policia. CiU considera que aquests diners serien "una molt important empenta inicial" i, a més, una manera amb què la ciutadania copsi que el projecte "no és una simple declaració d'intencions de l'Ajuntament". CiU també vol que, en el pressupost de l'exercici de 2009, inclogui una partida pressupostària que sigui suficient per continuar amb les obres de la comissaria.

CiU considera que el projecte de construcció de la nova comissaria del municipi -moció presentada pel citat grup, i aprovada- respon a uns criteris de "necessitat pública" i "responsabilitat municipal". El grup, que considera que l'aprovació va ser "una bona decisió pel ciutadà", contextualitza l'entesa en un període econòmic complex. CiU recorda que l'equip de govern es va comprometre, en l'elaboració del presupost de 2009, que es destinaria una partida pressupostària per desenvolupar la construcció de l'edifici. Tanmateix, i amb el propòsit d'impulsar el projecte, el grup municipal de CiU sol·licita que, "de manera immediata", es destinin 400.000 euros de romanent líquid de tresoreria de 2007 que encara resten pendents d'aplicar. El grup demana que la mesura presentada en la moció sigui efectiva abans d'acabar el 2008. El nou edifici hauria d'acollir els serveis de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.

Precedents

Precisament, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), ha anunciat recenment que vol recuperar la inciativa per aconseguir tenir la reivindicada comissaria dels Mossos d'Esquadra enviant una carta al conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura (ICV). La demanda està justificada per la finalització del desplegament dels Mossos d'Esquadra a Catalunya; la promesa, realitzada el 2007 pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal (PSC), que la comissaria de la policia autonòmica de Salt seria la primera que es construiria quan estigués acabat l'abans citat desplegament; i el fet que, segons l'alcaldessa, la conselleria d'Interior està elaborant un Pla director de comissaries per decidir quins són els nous emplaçaments on, a partir d'ara, són necessaris executar. L'edifici s'hauria de construir al Pla de Salt.

A destacar que, al març de 2007, CiU -aleshores, a l'alcaldia- i ERC van aprovar el canvi de qualificació d'uns terrenys -3 de març- i convocar el concurs que permet dissenyar les noves dependències de la policia local -dia 30-. L'Ajuntament va decidir que, en el nou edifici, s'havia de reservar un espai per als Mossos d'Esquadra.