La pagesia i la cuina van de la mÓ

El F˛rum Gastron˛mic se celebrarÓ el febrer de l'any vinent amb l'objectiu de potenciar els petits productors

 
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
el f˛rum Dreta. Palau i Matamala, durant la presentaciˇ del F˛rum. Esquerra. Pagans i Freixent conversant a l'acte inaugural de l'esdeveniment.<br/>
el f˛rum Dreta. Palau i Matamala, durant la presentaciˇ del F˛rum. Esquerra. Pagans i Freixent conversant a l'acte inaugural de l'esdeveniment.
 diari de girona
 MULTIMÈDIA

GIRONA | MARINA LËPEZ/ACN
El F˛rum Gastron˛mic celebra enguany el desŔ aniversari com a punt de trobada entre els professionals de la cuina. Enguany el fil conductor de la fira que se celebrarÓ a Girona del 21 al 25 de febrer del 2009 Ús el lligam entre els pagesos i els cuiners. D'aquesta manera, preveuen buscar "noves complicitats" i posar Ŕmfasi en els "valors Ŕtics". AixÝ, una de les peces que rebrÓ protagonisme en aquesta ediciˇ del F˛rum sˇn els petits productors que fan aliments de qualitat per˛ que a vegades no tenen suficient accÚs al circuit de comercialitzaciˇ. "Parlem de cuina ecol˛gica, d'ecocuina, ecoxefs", va explicat un dels organitzadors, Pep Palau.
Palau tambÚ va assegurar que, lluny de la polŔmica que es va crear entre Santi Santamaria i Ferran AdriÓ, el F˛rum Ús un espai on totes les opinions hi sˇn "ben rebudes". Per aix˛, destaca que la intenciˇ d'aquest any Ús portar els cuiners i els pagesos perquŔ siguin els protagonistes i siguin els que marquin les premisses de qualitat. "S'han suscitat polŔmiques amb altres interessos que no tenen res a veure amb el F˛rum", va explicar Palau, qui reitera que Ús un espai on tothom tindrÓ l'oportunitat de dir-hi la seva.
La del 2009 Ús una desena ediciˇ que posa de relleu la "consolidaciˇ" del F˛rum Gastron˛mic, que cada cop ha anat buscat "nous objectius" i "obrir-se mÚs al mˇn" com passant de ser un esdeveniment pensat exclusivament per a professionals de la cuina a una trobada oberta al p˙blic general. Durant els dies que duri la mostra hi haurÓ tasts, classes magistrals de cuiners de prestigi, debats, jornades tŔcniques i "minif˛rums" d'un aspecte de la cuina concret.
Aprofitant l'aniversari, Palau ha explicat que han fet un "repÓs" als grans noms que fins ara ja han passat pel F˛rum Gastron˛mic i que tornaran a Girona per commemorar l'aniversari. Ferran AdriÓ, els germans Roca, Carme Ruscalleda, Elena Arzak, Philippe Conticini o Pierre Garganaire sˇn alguns dels noms que ja tenen confirmats per aquest any.
"L'Ŕxit" que, segons els organitzadors, ha demostrat ser el F˛rum, que Ús el "mÚs important" en aquest camp, ha fet que les expectatives per aquesta desena ediciˇ siguin bones, tot i la crisi econ˛mica. Josep Maria Matamala va explicar que preveuen arribar als 300 expositors, que representa 500 empreses representades, la majoria de les quals seran de Catalunya per˛ amb una forta presŔncia d'expositors gallecs, escenari del F˛rum aquest any.
A mÚs, tambÚ van augmentar l'espai a Girona perquŔ mentre que en el darrer F˛rum que es va celebrar a la ciutat el 2009 van ocupar un espai de 7.000 metres quadrats, per al 2009 ja en tenen confirmats 10.000. Fins a l'actualitat, ja tenen mÚs del 80% de places cobertes per˛ esperen arribar al 100% amb els dies que queden fins que el F˛rum Gastron˛mic obri les portes a Girona.
Palau va detallar que en el F˛rum tindran un espai especial els dolšos amb demostracions de pastisseria i postres. TambÚ faran cuina amb vi, mÚs enllÓ de les clÓssiques cates o maridatges entre el vi i el menjar. Un altre producte que enguany prendrÓ forša serÓ el pa amb demostracions dels nous pans que s'estan elaborant.
Una altra de les novetats d'enguany Ús l'entrega del premi al cuiner de l'any, que es farÓ per votaciˇ popular, i un espai especial a la commemoraciˇ del centenari de la Costa Brava.

COMPARTIR
 
  HEMEROTECA
  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
diaridegirona.cat és un producte d'Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per
 


  Avís legal
  
  
Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca  | Empordà  | Faro de Vigo  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | El Boletín  | Mallorca Zeitung  | Regió 7  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas