El Centre Bonastruc Ça Porta va rebre ahir al matí un nou exemplar del llibre del Zohar. Batseva Zimerman, representant del Centro de Kabbalah va visitar el centre d'estudis jueus per poder fer arribar aquesta edició que passarà a formar part de la biblioteca on es podrà consultar. Es tracta d'una obra clau per la interpretació de la càbala, una de les principals corrents de la mística jueva.

La Biblioteca de Judaica de l'Institut d'Estudis Nahmànides compta ja amb diverses edicions del Zohar, en diferents llengües. Aquesta donació completarà el fons de la biblioteca del Patronat Call de Girona.

El llibre del Zohar en hebreu, és el Séfer ha-Zohar que significa Llibre del resplendor. És l'obra més important de la càbala, tradicionalment atribuïda al rabí Simón ben Yohai (s. IIdC). La part més antiga es remunta al cabalista hispànic Mossé ben Sem Tob de León (s. XIII). Escrit en arameu, imitant el dialecte talmúdic. El tema principal del llibre és la doctrina de les Sefirot (esferes divines). És una interpretació cabalística de la Torà, els llibres de la llei.