El PSC de Sarrià de Ter ha presentat avui una proposta de moció per la millora del finançament local, amb l'objectiu que sigui aprovada al proper ple municipal del dimarts, 25 de novembre. Per Roger Casero, portaveu socialista, la millora del finançament local és un element imprescindible pel manteniment i continuïtat de les polítiques de proximitat i la cohesió social.

La moció dóna suport a les accions que porten a terme les entitats municipalistes de Catalunya (ACM i FMC) i a nivell estatal (FEMP) en defensa de la millora del finançament local i en les seves negociacions amb el Govern espanyol per donar una resposta satisfactòria a les necessitats dels municipis.

D'altra banda la moció també expressa el suport al Govern de la Generalitat en el seu procés de negociació pel nou finançament de Catalunya, així com la creació posterior d'una comissió mixta entre la Generalitat i els ens locals per tractar específicament el finançament local fruit de la negociació de la Generalitat.

Pel líder socialista de Sarrià de Ter, "la millora del finançament local és un element imprescindible pel manteniment i continuïtat de les polítiques de proximitat i la cohesió social, ja que són molts els serveis no obligatoris que els municipis presten".