El grup municipal d'ICV a Girona -que forma govern amb PSC i ERC- ha tornat a mostrar la seva oposició al pavelló de la Devesa. A través d'un comunicat, el grup remarca que estan a favor que es faci un nou pavelló però reiteren que l'espai no ha de ser la Devesa i que no es pot perdre "ni un metre" d'espai verd. El grup proposa fer l'equipament a l'aparcament asfaltat al costat dret del pavelló de Fontajau. ICV defensa que dins un govern de coalició els grups poden defensar diferents posicions i que governar conjuntament "no vol dir que els diferents grups pensin de forma homogènia".

ICV defensa que a Europa hi ha una llarga tradició de governs on diferents grups polítics s'han posat d'acord per tirar endavant una determinada línia política amb uns "mínims comuns denominadors". "En el nostre país sembla que costa veure amb normalitat aquesta realitat", van afirmar. Per ICV, governar en coalició no vol dir que els diferents grups "pensin de forma homogènia", sinó que arriben a uns acords per tirar endavant uns projectes concrets.

El grup va explicar que a Girona es va elaborar un Pla de Mandat 2007-2011 que explicita aquells temes i projectes sobre els quals els tres partits de l'actual govern de "forma responsable i solidària" van arribar a un acord. ICV entén que fora d'aquest mandat cada grup "manté els seus matisos i diferències que s'han de negociar en cada moment.

Un dels punts en què ICV-EUiA manté una posició pròpia és en el pavelló de la Devesa. Els ecosocialistes afirmen que a Girona queden dos parcs urbans, el del Migdia i la Devesa. "No cal recordar les passades polítiques depredadores d'espais verds, basades en una idea de ciutat com un continu d'asfalt i ciment, on el verd no és res més que una molèstia o una excentricitat", segons el comunicat. Dins la visió estratègica de ciutat d'ICV, el grup creu que és de "cabdal importància" el manteniment de la Devesa. Com ja han defensat en diferents ocasions, ICV entén que qui plantegi la dicotomia en forma de pavelló o parc s'equivoca. "La ciutat necessita un pavelló esportiu però sense perdre ni un metre més d'espai verd no urbanitzat. No hi ha una prioritat per damunt de l'altra", va assegurar el grup.

ICV defensa que el parc de la Devesa ha d'esdevenir la zona verda de referència a la ciutat i, per tant, el pavelló ha d'ubicar-se en un espai alternatiu "més òptim per a la urbanització". Des d'ICV-EUiA proposen ubicar-lo a l'altra banda del riu, al costat dret del pavelló de Fontajau, un espai asfaltat amb molt pendent que és "perfectament prescindible" i no resta del verd urbà sinó de l'asfalt i dels cotxes.

Aquesta posició no és nova sinó que el grup l'ha mantingut en les diferents discussions que s'han plantejat. L'oposició a la construcció d'un pavelló esportiu dins de l'espai de la Devesa està fundada en la idea de ciutat que defensa el grup i que és una Girona "que pugui continuar gaudint d'un espai verd consolidat i cohesionat" com en altres capitals europees.