La concentració organitzada per Unitat Nacional Catalana (UNC) que ahir a la tarda s'havia de celebrar a la plaça Lluís Companys de Salt per defensar la catalanitat de la vila i de tot Catalunya no va tenir cap resposta ciutadana. De fet, ni els mateixos organitzadors de la manifestació van fer acte de presència a la cèntrica plaça. Amb el lema "Salt és dels saltencs", la concentració pretenia criticar el multiculturalisme i el racisme anticatalà, que segons UNC, impera a la vila i a través d'una marxa pels carrers de la localitat es volia demanar "més catalanitat, seguretat ciutadana, convivència i civisme, i menys delinqüència, menys ?guetos i menys colonitzadors".

L'Ajuntament de Salt va informar el passat octubre que no havia rebut cap petició per fer aquesta manifestació, ni tampoc la delegació de la Generalitat, ni la subdelegació del Govern.

El grup ja va ser conegut l'any passat per organitzar un cap de setmana a la segona residència del conseller d'Interior, Joan Saura. La seva intenció era fer-s'hi una fotografia disfressats amb pancartes i cartells que simulaven una ocupació per enviar posteriorment als mitjans de comunicació perquè se'n fessin ressò. Els joves van batejar la segona residència com "Centre Okupat Kan Saura".