La Policia Nacional ha tramitat l'expedient d'expulsió a 12 immigrants identificats divendres a la nit al centre de Salt. L'operació va començar a les deu de la nit, fent un control d'estrangeria i de seguretat ciutadana en diversos locals i via pública entorn dels carrers Torres i Bages, Àngel Guimerà i adjacents. Es van identificar 40 persones dins dels bars i 43 en la via pública. Segons la policia, el 90% eren de països subsaharians.

Dels 83 identificats, 17 es van traslladar a la comissaria de la Policia Nacional a Girona. Després de fer les preceptives investigacions 12 persones van quedar retingudes per infracció a la Llei d'Estrangeria, pel que es qualifica d'estada il·legal a territori de l'Estat. Als 12 detinguts se'ls ha obert l'expedient d'expulsió. Dels dotze detinguts sis són de Guinea Conakry, dos del Senegal, dos de Costa d'Ivori, un de Gàmbia i un de Mali. Als detinguts se'ls assignarà un advocat d'ofici pels tràmits d'expulsió, però mentre es fan els tràmits se'ls deixa en llibertat.

Els agents especialitzats van començar l'operatiu en un bar, on hi havia uns 40 immigrants la major part dels quals d'origen subsaharià, segons informava TV3. Alguns dels clients no portaven cap identificació mentre que a d'altres se'ls havia caducat el permís de residència. Altres agents també van pentinar el carrer Torres i Bages per comprovar les identificacions dels vianants.

Un cop es van traslladar les 17 persones sense identificar, se'ls va prendre les empremtes digitals i es van entrar en la base de dades. De vegades, els detinguts donen un nom fals o afirmen no tenir cap tipus de documentació perquè resulti més difícil identificar-los. Segons la policia, molts dels detinguts a Girona ja han estat identificats als centres d'internament de les Illes Canàries i no s'ha aconseguit retornar-los.

No es tracta de la primera operació d'aquest tipus que es fa al centre de Salt, ja que periòdicament la policia en visita els barris per actuar contra la immigració il·legal.