Això suposa un estalvi de 5.500 euros cada any. La instal·lació del nou sistema de calefacció ha suposat una despesa de 100.000 euros, dels quals 35.000 euros és el preu de l'aparell. Tot i això, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, ha assegurat que és una despesa que amortitzaran ràpid perquè utilitzaran residus de matèria viva generada a la ciutat. 'És molt més econòmic', ha defensat Pardo.

Aquest nou sistema de calefacció a través de la biomassa consumirà unes 14 tones de residus anuals al CEIP Vilaroja. De moment estan utilitzant residus d'origen forestal per abastir la caldera. Tot i això, Pardo ha explicat que a partir d'ara preveuen abastir la caldera amb altres residus propis de la ciutat de Girona. Les podes en la jardineria urbana o la recollida de voluminosos seran, segons el regidor, alguns dels sistemes d'abastiment.

Pardo ha detallat que tant les restes de la poda de la vegetació a la ciutat com la fusta aprofitable de la recollida de mobles voluminosos després de passar per la planta de triatge s'utilitzaran per al sistema de calefacció de l'escola de Vilaroja. 'Fins ara la gestió dels residus costava diners, a partir d'ara no només no costarà diners sinó que estalviarà diners en forma e combustible', ha assegurat el regidor.

A banda del punt de vista econòmic, l'Ajuntament de Girona ha assegurat que també hi ha arguments a favor de la instal·lació d'aquest sistema de calefacció relacionats amb l'àmbit de conscienciació mediambiental i el pedagògic.

Des del punt de vista pedagògic, la regidora delegada d'Educació, Núria Terés, ha explicat que consideren important donar a conèixer la tasca que els professors i les institucions estan duent a terme en escoles de barris 'difícils' com Vilaroja. En aquest sentit, afirma que la instal?lació de la caldera de biomassa contribueix a crear una consciència social als alumnats inculcant-los la necessitat de preservar el medi ambient.

La primera escola ha estat la de Vilaroja però l'Ajuntament preveu ampliar el sistema a altres escoles a mida que els pressupostos ho vagin possibilitant.