La llista d'espera que s'arrossega des d'inici de curs supera les 600 persones i cursos com els d'accessos a cicles formatius, universitat o per aconseguir el graduat d'ESO estan plens, no hi ha ni una plaça vacant i hi ha llista d'espera des del setembre. La directora de l'escola, Elisenda Alcaraz, ha explicat que no donen a l'abast i que és la primera vegada que l'escola rep tanta demanda. Alcaraz ho atribueix al context econòmic que fa que molta gent vegi com a 'imprescindible' estar ben format.

La direcció de l'Escola d'Adults calcula que entre aquest dimarts i el dimecres s'ompliran les poques places que queden vacants als grups de català, castellà i per persones que no saben llegir ni escriure. En total, la matriculació per al segon trimestre només compta amb un centenar de places per a tots els cursos que ofereix l'escola i a molts dels grups ja no poden acceptar ni un alumne més.

Per tant, Alcaraz ha dit que, tot i que el període de matriculació dura tres setmanes, la majoria de persones es trobarà que va a inscriure's però està tot ple. La directora ha dit que si al matí ja hi havia aglomeracions al rebedor de l'escola per presentar la matriculació, a la tarda encara s'espera més gent. 'Aquesta és una situació sense precedents', ha reconegut la directora que ha afegit que des de les coordinacions de cada programa han informat que tots els grups estan plens i que ningú es dóna de baixa. 'La gent ha pres consciència de la importància que té la formació, i més ara que costa trobar feina', ha reflexionat.

Alcaraz ha llençat un missatge a l'administració a qui ha demanat una major atenció vers l'ensenyament postobligatori. 'L'administració no pot donar l'esquena a l'ensenyament postobligatori, que és tant o més important que l'obligatori perquè si aquestes persones no tenen formació no tenen feina', ha reivindicat.

La direcció de l'escola facilitarà dades d'afluència de persones per matricular-se aquest vespre.