En el primer dia de matriculacions per al segon trimestre a l'Escola d'Adults de Girona ja es van formar grans cues tot i que pràcticament no hi ha places lliures a quasi cap grup. La llista d'espera que s'arrossega des d'inici de curs supera les 600 persones i cursos com els d'accessos a cicles formatius, universitat o per aconseguir el graduat d'ESO estan plens, no hi ha ni una plaça vacant i hi ha llista d'espera des del setembre.

La directora de l'escola, Elisenda Alcaraz, va explicar que no donen a l'abast i que és la primera vegada que l'escola rep tanta demanda. Alcaraz ho atribueix al context econòmic que fa que molta gent vegi com a "imprescindible" estar ben format. La direcció de l'Escola d'Adults calcula que entre ahir i avui s'ompliran les poques places que queden vacants als grups de català, castellà i per a persones que no saben llegir ni escriure. En total, la matriculació per al segon trimestre només compta amb un centenar de places per a tots els cursos que ofereix l'escola i a molts dels grups ja no poden acceptar ni un alumne més.

Per tant, Alcaraz va dir que, tot i que el període de matriculació dura tres setmanes, la majoria de persones es trobarà que va a inscriure's però està tot ple. La directora va dir que si ahir al matí ja hi havia aglomeracions al rebedor de l'escola per presentar la matriculació, a la tarda encara s'esperava més gent. "Aquesta és una situació sense precedents", va reconèixer i va afegir que des de les coordinacions de cada programa han informat que tots els grups estan plens i que ningú es dóna de baixa. "La gent ha pres consciència de la importància que té la formació, i més ara que costa trobar feina", va reflexionar.

Alcaraz va llançar un missatge a l'administració, a qui va demanar més atenció vers l'ensenyament postobligatori. "L'administració no pot donar l'esquena a l'ensenyament postobligatori, que és tant o més important que l'obligatori perquè si aquestes persones no tenen formació no tenen feina", va reivindicar.