En un comunicat afirmen que quan van fer les inspeccions prèvies abans de començar les obres ja van detectar que hi havia fissures a la façana i ho atribueixen al deteriorament perquè falta aïllament davant l'entrada d'aigua. A més, afegeixen que en aquesta zona encara no han començat les obres corresponents a la línia d'alta velocitat. 'Es descarta, a nivell tècnic, qualsevol possibilitat que existeixi una relació de causa-efecte entre la presència de desperfectes i les obres', assegura Adif.

La Plataforma Ciutadana TAV Girona ha denunciat que les obres del tren de gran velocitat ja han provocat les primeres esquerdes en un edifici del carrer Josep Maria Gironella. Es tracta del bloc que fa cantonada amb el carrer Santander. Adif informa que els tècnics s'han desplaçat fins allà per analitzar els desperfectes i qe han pres dades i imatges per elaborar els informes.

Les primeres conclusions diuen que el despreniment de dues parts del revestiment de marbre és per la mala conservació de la façana que no té un aïllament correcte a l'entrada d'aigua. De la mateixa manera afirmen que els mesuraments que fan des del mes d'agost indiquen una 'estabilitat estructural absoluta' de l'edifici.

En relació amb l'esquerda de la vorera al carrer Ferran Soldevila que l'ha fet cedir mig centímetre per la construcció d'un col·lector, Adif informa que durant els treballs van detectar que el farcit era de mala qualitat, fet que va provocar un 'petit despreniment'. Informen que van procedir a formigonar-ho de manera immediata.

Adif informa que, malgrat aquesta intervenció, la vorera va registar un assentament que va generar una fissura en la unió entre l'immoble i el paviment que han omplert amb morter. 'Es descarta qualsevol afectació a l'edifici', assegura Adif.

Adif recorda als veïns que poden dirigir-se al punt d'informació i atenció al ciutadà per qualsevol dubte relacionat amb les obres del TGV