L'alcaldessa ha explicat que la postura del consistori sempre serà la d'esperar els informes tècnics i ha recordat que l'Ajuntament 'té els cinc sentits' posats en la planificació de l'obra.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha sortit avui al pas de l'anunci que va fer la Plataforma Ciutadana TAV Girona en relació a les esquerdes aparegudes a l'edifici del carrer Josep Maria Gironella, proper a l'obra de la nova estació. Anna Pagans ha recordat que el desig de l'Ajuntament és que els treballs 'es planifiquin i es facin bé', i ha explicat que aquest procés es porta a terme 'en estreta col?laboració amb l'Adif' i comptant amb els veïns, amb qui s'han mantingut reunions informatives.

Pagans ha ressaltat que l'Ajuntament 'està al peu del canó' en tot el que faci referència a l'arribada de l'alta velocitat a Girona. També ha recordat que, davant el comunicat de la Plataforma on s'informava de l'aparició de les deficiències 'és Adif qui ha de donar una explicació' a través dels seus tècnics.

En aquest punt, Anna Pagans ha explicat que les esquerdes de l'edifici de Josep Maria Gironella 'ja figuraven en els informes previs' que va portar a terme la consultora Intemac, i ha demanat a la Plataforma que no creï alarmisme 'perquè abans d'anar als mitjans de comunicació', cal mirar quin és l'estat de l'edifici.

'No té cap sentit crear alarmes quan no hi ha cap problema', ha afirmat l'alcaldessa resolutiva. L'alcaldessa ha afegit que el consistori, abans de posicionar-se en relació amb problemes estructurals als edificis, sempre esperarà el resultat dels informes tècnics pertinents. 'Demano a qui observi problemes que vagi a les oficines de l'Adif o a les municipals', ha declarat.

Els cinc sentits posats

L'alcaldessa ha titllat 'd'exagerat' l'afer de les esquerdes i ha recordat que l'Ajuntament tindrà 'els cinc sentits posats' en tot el que fa referència a l'obra i a la seva planificació, 'que fins ara ha anat bé i, per tant, cal tenir tranquil?litat'.

Anna Pagans s'ha abstingut de posar adjectius a l'actitud de la Plataforma Ciutadana TAV Girona, però ha demanat la seva 'col·laboració positiva, perquè ningú pot crear alarmes quan no hi ha un problema evident'. En aquest sentit, ha conclòs que 'les obres acaben de començar i funcionen, i sempre a algú li agrada exagerar les coses; però des de l'Ajuntament no jugarem a ping-pong', en referència a entrar al joc de les declaracions i les contradeclaracions al voltant dels treballs de l'arribada del TAV.