L'Ajuntament de Salt i la Federació de Comerciants han acordat reduir l'enllumenat ornamental que s'instal·la tradicionalment per la campanya de Nadal. L'objectiu és "garantir un Nadal més sostenible i menys contaminant", segons s'ha explicat en un comunica.

La reducció de l'enllumenat s'emmarca dins el pla de contenció de la despesa i de reducció de consums energètics i, per tant d'emissions de CO2, que ha engegat l'Ajuntament de Salt. A més, també s'inscriu en el compromís adquirit per la Federació de Comerciants de renovar les estructures lluminoses de les diferents zones adaptant-les a les noves normatives de baix consum. La reducció afecta, en diferent grau, les diferents zones de Salt.

Amb l'objectiu d'oferir el màxim suport als comerciants i mantenir uns nivells d'ambientació nadalenca que motivin els clients del comerç saltenc, les zones comercials es veuran afectades per una reducció del 50% en relació a l'any anterior, mentre que a la resta del municipi la reducció serà més significativa. Es mantindrà la il·luminació nadalenca als punts d'entrada, llocs singulars i les vies principals, tot i que amb menor presència que en anys anteriors.

L'Ajuntament i la Federació de Comerciants demanen als veïns "comprensió" per aquesta mesura fruit d'una conscienciació necessària tant davant de la situació econòmica actual com per respecte al medi ambient. La il·luminació de Nadal a les zones comercials de Salt s'obrirà avui, mentre que a la resta del municipi es farà el 19 de desembre. Tots s'apagaran el 7 de gener, un cop tancada la campanya.