L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, es va mostrar decebuda amb l'actitud mostrada per la Plataforma Ciutadana del TAV després que l'entitat denunciés dijous que una esquerda al carrer Josep Maria Gironella era conseqüència de les obres del TAV, que Adif va desementir posteriorment.

L'alcaldessa va explicar ahir que l'Ajuntament no havia fet cap valoració respecte a aquest fet, tot esperant una resposta dels responsables de les obres. Pagans va dir que l'Ajuntament "sempre esperarà els informes tècnics d'Adif" i va lamentar, sense esmentar mai específicament la Plataforma que li semblava "exageradíssim -el moviment generat des de l'entitat arran d'aquesta esquerda-. No sé amb quina finalitat ho fan. Però nosaltres no jugarem a cap partit de ping-pong -en referència que no contestaran cada acusació de l'entitat-". Pagans va assegurar que l'inici de les obres "ha anat bé" i que s'està treballant en col·laboració amb Adif i les diferents agrupacions veïnals.

L'acaldessa va referir-se a aquesta esquerda recordant que Adif assegura que la fissura ja hi era abans de començar les obres, segons les inspeccions fetes mesos enrere. A més, Adif, va explicar ahir que l'excavació de les obres s'està fent lluny de l'immoble afectat. Respecte a la caiguda de dues rajoles de la façana, que Adif també desvinula de les obres, la màxima autoritat local va recordar que la caiguda de rajols passa arreu de la ciutat, pels contrastos de temperatura".

Per tots aquests motius, l'alcaldessa lamenta que s'encenguin "alarmes quan no hi ha problemes" i fins i tot es demani parar les obres, en refèrencia CiU. Finalment, va demanar "col·laboració" a tota la ciutadania en aquesta obra.