La Plataforma Ciutadana del TAV atribueix ara l'esquerda apareguda en una edifici del carrer Josep Maria Gironella a la col·locació d'un focus que Adif va fer clavar a la façana per il·luminar les obres. En un comunicat, la plataforma afirma que "tant el pèrit privat contractat per la comunitat de l'edifici com els mateixos tècnics de l'Ajuntament", reconeixen aquesta possibilitat.

L'entitat a més a més, acusa Adif de no ajustar-se a la veritat quan assegura que aquestes esquerdes ja existien segons els informes elaborats per l'empresa contractada per fer el peritatges previs a les obres del TAV.

La plataforma també esmenta l'esquerda als baixos d'un edifici del carrer Ferran Soldevila i que ha fet rebaixar mig centímetre la vorera en alguns trams. En el comunicat, l'entitat explica que els responsables van arreglar "amb una mica de formigó injectat a l'esquerda, la qual s'està tornant a obrir i caldrà veure com es comporten els fonaments del mateix edifici, ja que l'esquerda ve de dins el subsòl"; Adif ha admès que la fissura va ser produïda per les obres del col·lector que es fa construir per recollir els serveis que les obres del TAV desviaran.

Segons el comunciat d'aquest grup de veïns, aquests fets, evidencien que "les coses no s'estan fent bé i es treballa malament, perquè si per obres menors relacionades amb la construcció del TAV ja surten esquerdes, els veïns ens preguntem: què passarà quan les obres de pantalla, estació i del túnel, s'acostin als edificis, ja que tal com han volgut reflectir les administracions responsables, encara hi són lluny?".

La Plataforma recela fins i tot de l'empresa que s'ha encarregat de fer les revisions prèvies dels immobles, Intemac. Per la plataforma"fan servir tot de tècniques per detectar i provar que aquell edifici ja tenia algun dany a l'estructura abans de caure (en el cas que passés), i per tant, evidentment, amb l'objectiu de provar que aquell edifici no ha caigut només per culpa d'un fet concret, perquè ja tenia danys anteriors, i limitar la responsabilitat dels que han de pagar les indemnitzacions als afectats".