L'Ajuntament de Girona i l'empresa Caiac i Natura estan enllestint un conveni que servirà per autoritzar la societat a desenvolupar diferents activitats lúdiques i divulgatives al parc de les ribes del Ter. L'autorització municipal permetrà a l'entitat promoure activitats amb caiacsi piragües per a grups i escoles durant els mesos de març a octubre del 2009 al 31 de desembre de 2011.

L'autorització recollida en aquest conveni per part de l'Ajuntament comprèn les activitats de recorregut guiat amb piragua en l'entorn de les ribes del Ter, el descens del riu Ter des de Bescanó a les ribes del Ter a Girona i el ptojecte "Lleure a Fontajau", una activitat destinada a divulgar i conèixer els valors naturals dels rius,, al mateix tems que permetre la pràctica d'activitats esportives inòqües amb el medi natural com el caiac.

L'actuació de l'empresa pel que fa al municipi de Girona, és el riu Ter des del seu municipi de Girona, a Salt, fins el pont de la Barca, a Fontajau. Els accessos al riu Ter, en el sector del Parc de les Ribers del Ter, es faran des de la llera del riu al sector del pavelló de Fontajau, que serà la base d'operació de l'empresa.

Un cop s'aprovi definitivament aquest conveni, l'empresa haurà de seguir una sèrie de condicions per tal de poder mantenir el desenvolupament des les activitats lúdiques, educatives i divulgatives.

Els condicionats són de caire mediambiental. Per exemple, els responsables hauran de de fer tasques de neteja al riu Ter en el seu àmbit d'actuació i en l'espai no accessible des de la llera del riu, com a mínim tres cops a l'any durant els mesos en els quals es concedeix autorització. La brossa s'acumularà a la llera, al sector del pavelló de Fontajau i s'haurà d'avisar la unitat de medi natural per a la seva retirada. Al mateix temps, l'empresa haurà de vigilar la zona del Parc del Ribes del Ter i avisarà l'Ajuntament quan detecti algun tipus d'incidència.

L'Ajuntament de Girona, amb aquest conveni pretén promoure "activitats de caràcter lúdic i educatiu vinculades a l'entorn del riu Ter i fomentar sentiments solidaris i de sensibilitat ambiental que promoguin l'adopció d'actitud i valors respectuosos amb el medi, segons ha assenyalat el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu. De fet, el responsable municipal ha assenyalat que el Pla d'Acció Municipal cap a la Sostenibilitat provat pel consistori gironí el 2004 aposta per "treballar conjuntament amb entitats naturalistes i ecologistes del municipi o associacions de caire ambiental".

En aquest sentit, l'equip de govern ha promogut en els diferents any diferents serveis i programes que tenien per finalitat la promoció de la sostenibilitat adreçada a tots els ciutadans.

Caiac i Natura ha col·laborat amb l'Ajuntament des de l'any 2002 per oferir una proposta d'activitats esportives i de lleure al Parc de les Ribes del Ter adreçada especialment a centres educatius i a la seva àrea urbana. Per exemple, amb les campanyes de Primavera Esportiva, organitzades per l'àrea d'Esports del consistori gironí.