L'Ajuntament de Salt, per mitjà de la Oficina de Promoció Econòmica, ha iniciat un taller d'ocupació d'Auxiliar d'Ajuda a Domicili. En aquest programa, que té una durada d'un any, participen vuit alumnes-treballadores.

El projecte taller d'ocupació d'Auxiliar d'Ajuda a Domicili, que compta amb un pressupost de 164.528,48 euros, és un programa de formació i treball que té l'objectiu de formar i millorar les possibilitats d'ocupació de persones aturades del municipi majors de 25 anys.

Les participants reben una formació teòrica i pràctica de l'ofici ?alhora que són contractades des del primer dia per l'entitat local a fi de donar suport al servei municipal corresponent. El programa, per tant, pretén facilitar la qualificació professional, perquè quan les alumnes l'acabin tingui assegurda la seva inserció laboral, ja sigui com a treballadora per compte d'altri o per mitjà de l'autocupació. Per altra banda, també es vol facilitar l'adquisició o recuperació de coneixements, hàbits sociolaborals i normes bàsiques necessàries per aconseguir la plena integració en el món laboral.

El taller compta amb una directora, una docent de l'ofici i una docent de matèries complementàries. Al final del curs les alumnes-treballadores rebran un diploma. Els programes d'escoles taller, cases d'oficis i tallers ocupacionals es van crear el 1985 per oferir sortides a persones en situació d'atur i amb dificultats d'inserció laboral. Els programes s'emmarquen en les polítiques actives d'ocupació, subvencionades pel Fons Social Europeu i el Servei d'Ocupació de Catalunya.