Els Reis d'Orient arribaran a Girona el dilluns vinent sense massa novetats en una cavalcada consolidada i que manté el recorregut i només incorpora millores en algunes danses (sobretot els cavallets) i en l'estètica dels mags. També s'ha hagut de canviar el teixit que embolcallava la carrosa del Rei Ros, que es va cremar parcialment l'any passat. Segons l'Ajuntament, es va apagar amb celeritat, seguint el protocol de seguretat establert. Es preveu que la comitiva reial reparteixi més d'una tona de caramels, aptes per celíacs, a la gent que estigui seguint el recorregut.

La cavalcada s'iniciarà a les sis de la tarda des del Passeig General Mendoza, al costat del mercat del Lleó. Un parell d'hores abans, però, ja començaran dues precavalcades (una sortida des de Sant Lluc i una altra des de la Marfà). Ambdues recorreran la ciutat fins arribar als jardins de Fora Muralla on hi haurà plantat el campament reial. Allà hi haurà diverses activitats d'animació, balls, malabars i una xocolatada popular. Es tracta d'un espai que ha adquirit molt protagonisme en els darrers anys i que cada cop atrau més visitants impacients per veure la comitiva reial ja abans que ho faci pels carrers de la ciutat. De fet, l'èxit és tan "enlluernador", que segons va dir ahir Carles Mascort, president dels Manaies, entitat encarregada d'organitzar l'arribada dels Reis, s'està pensant com redissenyar el campament "per evitar que mori d'èxit". No va fer més referències a possibles canvis, tot i que tant ell, com l'alcaldessa, Anna Pagans, van remarcar que difícilment aquest redisseny comportarà un canvi d'ubicació, ja que l'entorn (amb les muralles) i el fet de ser un punt cèntric, el converteixen en un espai molt adient.

Cap a les sis de la tarda, els tres Reis creuaran el riu Onyar per la passera de l'Alferes Huarte. Allà, s'aturaran al mig del pont per saludar els gironins, enmig d'un petit espectacle pirotècnic. Un cop hagin pujat a les carrosses, iniciaran el recorregut fins arribar a la plaça del Vi. Es calcula que minuts després de les vuit del vespre la comitiva arribarà a l'Ajuntament. Allà seran rebuts per l'alcaldessa, Anna Pagans.

En la comitiva hi haurà unes 500 persones, en un esdeveniment que, segons un estudi fet elaborat fa uns anys, segueixen unes 80.000 persones (entre les precavalcades, el campament i la cavalcada) i que organitzen l'Ajuntament i la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona. La seva estètica medieval i sense propaganda comercial la fa única.