Viiver municipal

Girona estalviarà 70.000 euros l´any en flors perquè canviarà d´espècies

04.01.2009 | 11:02

L'Ajuntament de Girona ha fet un canvi en el concepte de jardineria que aplicava a la ciutat i a partir d'aquesta primavera enlloc de plantar flor de temporada -que suposava una despesa de 70.000 euros anuals- optarà per plantes mediterrànies que ja s'estan cultivant en un viver municipal.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, per una banda, la mesura fomenta l'estalvi econòmic i, per l'altra, aquest tipus de planta necessita menys aigua i no es mor a l'estiu sinó que pot aguantar més mesos i no cal que es replanti cada primavera. Ja s'ha fet una primera prova al parc del Migdia. A més, també s'està restaurant l'hivernacle dels jardins de la Devesa per cultivar aquestes plantes.

Aquest any serà el primer que el consistori no comprarà flor de temporada -petúnies, pensaments i d'altres varietats-, una inversió que suposava a les arques municipals una despesa d'entre 70.000 i 80.000 euros anuals. Aquestes plantes només duraven uns mesos perquè la calor de l'estiu, sumada a les restriccions d'aigua, les mata i, a la primavera següent, les brigades havien de replantar tots els parterres i places de la ciutat.

Per contra, l'Ajuntament ha optat per canviar el tipus de planta i ha decidit plantar espècies mediterrànies que, segons Pardo, són 'menys exuberants en la floració' però no necessiten tanta aigua i poden viure més temps. 'Són plantes que sobreviuran el pas de l'estiu i també de l'hivern i no caldrà cada any reposar tota la flora', ha destacat Pardo. Són espècies de plantes que es troben en zones de bosc i que provenen d'àrees mediterrànies com les Illes Balears, Grècia o el sud d'Itàlia.

De moment, aquest any la inversió en flors i plantes serà similar a la de tots els anys però es farà una comanda d'aquest nou tipus de flors. Ara bé, el regidor ha explicat que des del viver municipal s'estan començant a plantar aquestes espècies dins un hivernacle per tal que, amb vistes a l'any vinent, ja no calgui comprar sinó que la reposició es farà amb plantes que ha cultivat el mateix Ajuntament. Això es traduirà en un estalvi de econòmic important -d'uns 50.000 euros anuals segons Pardo- i només caldrà gastar entre 10.000 i 15.000 euros per reposicions puntuals i compra de planter.

A més, també s'està restaurant un viver que hi ha als jardins de la Devesa que se sumaria a la producció d'aquestes espècies. Per veure com queden aquestes plantes mediterrànies, l'Ajuntament de Girona ja ha portat a terme una prova pilot al parc del Migdia de la ciutat.

Girona

El gegants van ser protagonistes d'una de les prèvies de fires.
Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Els gegants i la prèvia de la competició entre barris van servir d'avantsala de la festa de la...

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

S'ha atorgat a Céline Xicola i Montserrat Carbonell. La subvenció, de 6.000 euros, busca potenciar...

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

La sentència imposa una pena de dos anys de presó al seu company de pis, que va ajudar-lo a...

Ningú no governa el turisme

Ningú no governa el turisme

La jornada «Governar la ciutat amb turisme», celebrada ahir a Girona, conclou que és molt difícil,...

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Agents de la policia local de Salt han detingut recentment un jove de 21 anys per la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema