L'Associació de Veïns del barri ?Güell-Devesa manté la seva oposició frontal al pavelló que el PSC i ERC projecten al Parc de la Devesa de Girona. Per evitar que es construeixi, els representants veïnals han plantejat diverses opcions. Ara, amb el Fons Estatal d'Inversió Local impulsat pel Govern de José luis Rodríguez Zapatero, l'associació ha pensat en una altra possible solució al conflicte que manté aquesta entitat veïnal amb els socialistes i amb Esquerra.

Tot i que l'Ajuntament ja ha presentat una llista de 89 projectes, els representants de l'Associació de Veïns consideren que "l'Ajuntament, la Cambra de Comerç, la Diputació i la Generalitat, haurien de fer una aposta de futur envers Fira de Girona en el sentit de reubicar-la". Això voldria dir, construir-ne una de nova i més potent en un altre punt de la ciutat. D'aquesta manera, segons l'entitat "l'edifici que utilitza actualment, es podria destinar al pavelló, a la biblioteca, al centre cívic i a l'escola bressol, sense malmetre més el parc". Aquests equipaments conformen les reivinidicacions històriques dels residents del barri. Consideren que amb la seva proposta " la ciutat guanyaria un fira en condicions, un Parc sense noves construccions i uns serveis per a la ciutat i per al barri".

L'entitat veïnal, que encapçala Josep Plazas, assenyala que "ens quedem sense espais verds, i encara ens els volen reduir. Creiem que han de fer cas als resultats reals del procés participatiu (sobre el Pla d'Usos), escoltar totes les veus i començar a dignificar d'una vegada per totes l'espai arbrat urbà més gran i més extraordinari de Catalunya, com ho han fet amb el Barri Vell".

A favor d'un pavelló a Girona

L'entitat afirma que "mai no hem estat contraris a la construcció d'un pavelló per a la ciutat. Hem donat solucions". Per exemple, situar-lo al costat del de Fontajau. En aquest sentit es pregunten: "Per què no diuen que ara el pavelló municipal de Fontajau els ha quedat infrautilitzat i no saben què fer-ne?".

A parer d'aquesta associació de residents, la raó de "l'entossudiment de l'Ajuntament per construir el pavelló a la Devesa radica que el volen fer servir com a annex del palau firal, amb la qual cosa la Devesa quedaria partida en dues parts: una des del passeig de la Sardana cap a l'oest, destinada a activitats firals, i una altra cap a l'est, que s'utilitzarà com a parc, deixant l'espai destinat a Parc a la meitat de la superfície".

En aquest sentit, l'entitat conclou que "ja n'hi ha prou de l'ordeno y mando i de la capacitat de confusió informativa que dóna el poder, aquests temps voldríem que fossin part de la història i no pas de l'actualitat".

I alerten els governants que "els ciutadans no deixarem de mostrar la nostra oposició. No ens taparan la boca" i afirma que el procés participatiu "no els dóna la raó de cap manera, tal com han volgut fer veure als ciutadans. Ja se sap, vostès tenen el poder mediàtic i econòmic, i nosaltres som quatre arreplegats de l'associació de veïns, de la plataforma Salvem la Devesa, dels naturalistes, de la CUP, del PP, de CiU, d'ICV, de diferents associacions de Girona, comarques i de Catalunya, i de milers de ciutadans que no volen un pavelló dins del parc".