L'Ajuntament de Girona preveu recollir unes dues tones d'arbres de Nadal que es portaran a una planta per fer-ne compost i així poder ser reutilitzats. Tal com succeeix en els darrers anys l'àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona ha engegarà una campanya per a la recollida d'arbres que anirà del 7 al 13 de gener.

Es demana a tots els ciutadans que vulguin llançar l'arbre que el deixin a fora dels contenidors. D'aquesta manera es vol evitar col·lapsar-los d'arbres. Una brigada especial s'encarregarà d'anar-los recollint per dur-los a una planta de compostatge, ja que seran tractats com a restes vegetals i no orgàniques, com sí que succeïa antigament. El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ha recordat que transplantar-los no és possible, ja que pràcticament tindrien nul·les possibilitats de supervivència. El futur d'aquests arbres actualment és l'abonament de camps i altres usos i en un futur, el mateix Ajuntament podria aprofitar el compostatge per, per exemple, escalfar les escoles públiques de la ciutat amb calderes preparades, tal com ho està ja la de Vilaroja, tot i que es proveeix de restes vegetals forestals.

També per evitar el col·lapse dels contenidors en aquestes dates en què es fan tants regals que generen restes de paper, cartró i d'envasos, ahir el servei de neteja va fer dues passades al contenidors per deixar-los totalment buits per al dia d'avui.