Acaben les festes de Reis i tornen les obres de millora de la via pública a la ciutat de Girona. En concret començarà la reurbanització de la plaça de la Independència i el darrer tram del carrer de la Rutlla (el que va de la Creu a Emili Grahit). Els primers dies els treballs no seran gaire aparatosos i es destinaran a tancar les zones afectades.

A la plaça de la Independència les tasques d'Obycall començaran pel vial oest. La durada prevista dels treballs és de 10 mesos. Les fases s'aniran encavalcant amb el vial sud, posteriorment amb l'est, el centre de la plaça i el vial nord. La durada prevista de les obres serà de deu mesos. També s'aprofitarà per renovar el paviment del carrer Santa Clara, que anirà a càrrec de l'empresa Encoenric. El trànsit de vehicles a la plaça envers al carrer Santa Clara es farà pel carrer Nord i Hortes. Els vials sud i est de la plaça de la Independència esdevindran culs de sac i disposaran d'estacionament de motocicletes.

Se senyalitzaran zones de càrrega i descàrrega al carrer José Canalejas i la parada de taxis a l'avinguda Ramon Folch.

Al carrer de la Rutlla, els treballs també aniran a càrrec d'Obycall, que preveu tres mesos d'obres. Es tancarà la circulació de vehicles aquest tram de carrer. L'obertura de rases per als serveis pot comportar la dificultat d'accedir als guals. L'empresa informarà de les dates i horaris en què s'haurà de restringir l'accés als aparcaments.

El dia 12 començaran les obres de la darrera fase del carrer riera Maçana, comprès entre els carrers ?Güell i Guilleries. La durada prevista dels treballs és de set mesos.