El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Girona veu com una "manca de consideració" cap als gironins i persones que "diàriament pateixen els problemes d'aparcament" que l'Ajuntament hagi decidit que no s'ha de retirar amb la grua els cotxes dels ciutadans estrangers que aparquin en zona de càrrega i descàrrega a la plaça Catalunya.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, ha afirmat que en llegir la informació a Diari de Girona ha quedat "sorprès" per l'ordre donada des de l'equip de govern de Girona cap a la Policia Municipal en aquest sentit perquè els turistes poden estar confosos en no entendre les indicacions en català que hi ha als senyals i perquè molts cops només volen anar a l'oficina de turisme de la Rambla. També perquè s'ha de garantir una visita amable" als turistes.

Pel regidor nacionalista, amb aquesta decisió, l'Ajuntament admet els problemes d'aparcament que hi ha a la ciutat i recalca que la mesura "no sembla fruit de cap planificació sinó que sembla que sigui com si a algú se li hagi encès una llumeta en despertar-se un matí".

Es pregunta realment a quants turistes els ha passat que han anat a l'oficina de turisme de la Rambla i s'han trobat que la grua els ha tret el cotxe. En aquest sentit, considera que si són molts s'hauria de començar a pensar en la creació de zones per fer estacionaments momentanis (just perquè un ocupant del vehicle baixi o per recollir una persona), una mesura que CiU ja ha plantejat en alguna ocasió en diferents punts de la ciutat.

El representant gironí de CiU també lamenta que en l'ordre s'apel·li al fet que cal que els turistes tinguin una "visita amable" a la ciutat. En aquest sentit, remarca que aquesta simpatia i amabilitat de la policia hauria de ser envers tots els gironins, així com els qui vénen cada dia per comprar o treballar a la ciutat i, òbviament, també cap als turistes. Per això indica que "entendria que fos en l'àmbit general, però no fer una excepció. És poc rigorós".

Una mesura que, per exemple, sí que considera que afavoriria l'"amabilitat" cap als turistes, seria, per exemple, que en tots els aparcaments del centre es pugués pagar amb targeta, un aspecte que no succeeix actualment i que provoca sorpresa entre els estrangers.

Finalment, Carles Puigdemont, critica que un dels elements que es posin per argumentar que no s'ha de retirar els vehicles estrangers sigui la llengua catalana. De fet, s'assenyala que els turistes en no entendre el català poden confondre's. Considera que l'equip de govern demostra molt "poca convicció en l'ús social del català" i recorda que hi ha pictogrames universals que indiquen la zona de càrrega i descàrrega. El portaveu de la federació nacionalista també assenyala que a la zona sol haver-hi un policia municipal per si els conductors tenen dubtes. I recorda que molts gironins es desplacen a països estrangers sense conèxier l'idioma del país i solen entendre els senyals de trànsit i que per tant saben a què s'exposen si aparquen en una zona de càrrega i descàrrega. Per tot això, en el proper ple, demanarà la retirada d'aquesta mesura.