Una ocupació frustrada perquè la direcció del centre ha impedit que els estudiants accedissin al recinte. Per això, una vintena de la setantena d'estudiants han optat per saltar la tanca i organitzar una xerrada sobre Bolonya al pati. 'Però no ens quedarem a dormir perquè, si no ens obren les instal·lacions, al mes de febrer no dormirem a fora', ha afirmat la portaveu dels estudiants Maria Garcia.

Una setantena d'estudiants -cinquanta d'institut i una vintena de la Universitat de Girona- s'han concentrat a la plaça Catalunya de Girona i han enfilat el camí fins l'Institut Vicens Vives amb pancartes on s'hi podia llegir 'Aturem la privatització'. La intenció era fer una tancada a l'institut durant tota la nit per solidaritzar-se amb els joves expedientats a la Universitat Autònoma de Barcelona, contra el procés de Bolonya, contra la futura llei d'educació de Catalunya i ens solidaritat amb els universitaris que han fet tancades.

La intenció dels estudiants era organitzar tallers i xerrades i habilitar aules perquè els que volguessin poguessin fer els deures o estudiar pels exàmens. Un pla que s'ha frustrat quan han arribat a les portes de l'institut i la direcció del centre, a l'altra costat de la tanca, els hi han impedit l'entrada.

Els joves han rodejat l'edifici i han optat per saltar la tanca 'com a mesura de pressió' i per intentar parlar amb els responsables de l'institut. 'Ens demanaven que saltéssim la tanca i entréssim per l'altre costat, però no ens arriscarem a sortir un cop som a dins', ha explicat Garcia. Així, la vintena d'estudiants s'han assegut a terra i han iniciat una xerrada sobre el procés de Bolonya.

Garcia ha criticat l'actitud de la directora de l'institut i afirma que 'no s'entén' que en altres centres els hagin autoritzat a passar-hi la nit i que al Vicens Vives no hagin volgut. 'Fins i tot han avisat als mossos', ha criticat l'estudiant de quart d'ESO.

La portaveu de l'assemblea d'estudiants del Vicens Vives, Maria Garcia, ha explicat que com que la majoria d'estudiants són menors d'edat, tenien l'autorització paterna per passar la nit a l'institut en aquesta 'jornada reivindicativa'.

Garcia ha detallat que les protestes entre els alumnes d'institut de les comarques gironines es continua estenent. La pròxima ocupació serà la de l'institut de Llagostera -afirma que ja tenen autorització del centre- i estan estudiant fer-ne una altra a Celrà. A instituts gironins com el Sobrequés o el Montilivi estan fent una setmana 'de lluita' analitzant la situació de l'ensenyament català.