Dos anys després de la seva darrera participació a Temps de Flors de Girona la galeria d'art El Claustre acollirà per l'exposició de flors (9 a 17 de maig) una instal·lació excepcional: una evocació de l'estada de Mossèn Cinto Verdaguer al Santuari de la Mare de Déu del Mont en la qual es poden veure peces que mai fins ara havien sortit del Santuari. A la sala del carrer Nou s'hi ha instal·lat un llit com el que s'exhibeix a la cambra de Verdaguer al Santuari, que està acompanyat d'un bressol de fusta del segle XIX amb una imatge gravada de la troballa de la verge d'aquella muntanya. Aquesta peça i una col·lecció de llibres antics de la biblioteca del Santuari es poden visitar a El Claustre de forma excepcional. Per exemple s'hi pot consultar l'obra Què diuen els ocells?, escrita per Verdaguer el 1907.

Les instal·lacions florals que acompanyaran aquest muntatge aniran complementades amb diferents poemes que el poeta i escriptor va escriure sobre cadascuna de les flors. També s'hi exposa una mostra de fotografies del Mont, el Canigó i els entorns del Santuari, obra del fotògraf Joan Maria Pau.

Finalment també s'hi pot veure el motllo de fang de Joan Ferrés a partir del qual es va erigir l'estàtua de bronze de dos metres d'alçada dedicada a Mossèn Cinto que des del juny passat dóna la benvinguda als visitants del Mont. La galeria d'art El Claustre va col·laborar amb el finançament d'aquesta escultura.

Per tal d'ajudar a cobrir les despeses de la gran escultura de bronze de Mossèn Cinto Verdaguer s'ha dut a terme una edició limitada i numerada de 1.000 exemplars d'un díptic amb poesies originals de Mossèn Cinto i de Montserrat Vayreda i un quadre de Lluís Roura sobre el Santuari del Mont.