L'Ajuntament de Girona s'ha unit a la xarxa de governs locals per a la biodiversitat. Aquesta xarxa és una secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (Femp), que es dedica a fer estudis sobre l'ús sostenible de la biodiversitat i la protecció del patrimoni natural.

La xarxa compta amb 149 municipis i 11 diputacions, cabildos i consells insulars. En total representen més de 17 milions d'habitants.

A les comarques gironines hi ha dos municipis, el recentment incorporat de Girona, i Celrà. En el global de Catalunya hi ha 11 municipis, a més dels dos gironins. Entre els quals, capitals de comarca com Barcelona, Sabadell o Tremp.

L'objectiu de la xarxa és la promoció de polítiques locals per la conservació i ús sostenible dels recursos naturals. La xarxa permet que els municipis disposin d'eines per promoure la diversitat, ja que té signat un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient espanyol.

Els ajuntaments, diputacions i consells insulars integrats a la xarxa han de promoure el desenvolupament sostenible del municipi i recuperar aquells espais malmesos. També han de promoure estratègies per impulsar i incrementar la biodiversitat dels mitjans urbans. En l'àmbiteducatiu, els integrants de la xarxa es comprometen a fomentar la cultura mediambiental i la necessitat de preservar l'entorn entre els ciutadans.