El Consell Parroquial de Sant Cugat de Salt ha emès un comunicat en defensa d'una "església més democràtica" en què critica el sistema a l'hora de canviar els rectors de les parròquies.

En el manifest, exposen la seva "disconformitat" i el seu "rebuig" al sistema vigent de nomenament i canvis dels rectors que, a parer seu, són "traslladats d'una parròquia a l'altra per decret sense cap consulta al poble fidel ni tan sols als seus representants del Consell Parroquial".

El Consell Parroquial indica que els laics, a l'esgésia, no han de limitar-se només a "exercir d'escolanets, de sacristans, de lectors, dels que passen la safata o de callar quan un cosa no ens agrada". L'entitat apunta que no se'ls "escolta" ni se'ls "consulta quin projecte pastoral tenim entre mans ni si el canvi de pastor serà oportú o no ho serà".

És en aquest sentit, els membres del Consell de la parròquia saltenca apunten que "caldria i voldríem una democratització de l'Església en què el poder surti amb la participació dels fidels, de la base, com passava als primers temps de l'església quan eren el fidels els qui nomenaven els seus representants. Volem si més no ser escoltats perquè hi tenim dret i la nostra l'obligació és reclamar-ho".

A disposició de Fèlix Mussoll

El nou rector de la parròquia de Sant Cugat de Salt és Fèlix Mussoll i els membres del Consell ja han indicat que sempre han estat "acollidors amb tots els rectors" i ho seran amb Mussoll i que es "posen a la seva disposiciò per començar, al seu costat, un altre cicle". El nou rector substitueix Enric Roura i Sabà. Roura anirà a l'església de Santa Maria de Blanes, on el fins ara rector, Miquel Àngel Ferrés, marxa per ser el nou responsable de la Immaculada Concepció i Sant Pau, Santa Maria de Figueres i les parròquies figuerenques i de l'entorn.