La portaveu del Partit Popular a Girona, Concepció Veray, va demanar ahir que els diners del pavelló de la Devesa es destinin a la refoma del cinema Modern per la construcció del centre cívic del Barri Vell. Veray va lamentar també que l'increment de l'IVA per part del govern central suposarà una minva en el pressupost de l'Ajuntament de Girona i va criticar que cap membre del govern s'hagi mobilitzat. A més, els populars van considerar que l'equip de govern hauria d'intervenir per aturar la creixent sensació d'inseguretat als carrers de Girona.

El president del Partit Popular, Enric Millo, va anunciar ahir la constitució de manera oficial d'un grup de treball format per 17 persones amb el nom de Consell de Ciutat i que servirà per controlar la gestió als barris i també de les diverses regidories. Millo va definir aquest nou organisme com "un govern a l'ombra" i va explicar que ja estava previst en el pla estratègic. Al Consell de Ciutat s'han incorporat exregidors com Jaume Veray.

La portaveu popular, Concepció Veray, va aprofitar la presentació d'aquest organisme per analitzar "la paràlisi o l'absència de govern". Segons Veray, en les reunions amb els veïns ha pogut "copsar que la majoria dels veïns tenen aquesta percepció que no hi ha govern i que Pagans ha deixat la ciutat a la seva sort".

La regidora popular va posar tres exemples d'aquesta inacció del tripartit. El primer cas és el de la polèmica del pavelló de la Devesa. La representant municipal va advertir que "s'han perdut 3 anys" i afirma que "ara ja tindríem el centre cívic del Barri Vell" si s'haguessin destinat el1,5 milions d'euros del pavelló esportiu a la reforma del Cinema Modern.

També va remarcar que cap representant municipal s'ha queixat per l'augment de l'IVA per part del govern central i que per ajuntaments com Lloret suposarà un increment de gairebé un milió d'euros.

Veray va afegir que en un moment de crisi s'hauria de reforçar la política d'ocupació i va lamentar el mal funcionament del servei municipal, que "només tenia 12 ofertes per a més de 6.000 aturats". A més va demanar posar control a la creixent sensació d'inseguretat per l'augment d'un 40% dels robatoris als cotxes durant l'estiu.