No pas Vic, sinó Girona és la més autèntica ciutat dels sants. No només a les esglésies, també als carrers s'hi apleguen sants i santes. Han observat les fornícules dels carrers? Els sants Màrtirs de davant de l'Ajuntament; sant Antoni de Pàdua del carrer Ciutadans; sant Llorenç, al bell mig de la Força; Sant Narcís, a la pujada del Rei Martí; sant Ponç, al carrer de la Barca; sant Cristòfol del carrer de les Ballesteries; sant Agustí, de l'Argenteria...

Uns quants barris, amb noms oficials o oficiosos, duen l'apel·latiu de sant: Sant Narcís, Santa Eugènia, Sant Daniel, Sant Ponç, Sant Feliu, Sant Josep, Sant Salvador, Sant Pere... Desenes de carrers duen nom de sant o santa: la plaça de Sant Agustí, el carrer de Sant Aniol, el carrer de Sant Antoni Maria Claret, el carrer Sant Cristòfol, el carrer de Sant Daniel, la plaça de Sant Domènec, la plaça de Sant Feliu, l'avinguda de Sant Francesc, el carrer de Sant Grau, el carrer de Sant Gregori, el carrer de Sant Hipòlit, el carrer de Sant Ignasi, el carrer de Sant Isidre, el carrer de Sant Joan Baptista de la Salle; el carrer de Sant Joan Bosco, el carrer de Sant Jordi, la plaça de Sant Josep, el carrer de Sant Llorenç, la Pujada de Sant Martí, el carrer de Sant Medir, el carrer de Sant Miquel, l'avinguda de Sant Narcís, el carrer de Sant Pau, la plaça de Sant Pere, la plaça de Sant Ponç, el carrer de Sant Roc, el carrer de Sant salvador d'Horta, el carrer de Sant Sebastià, el carrer de Santa Clara, la carretera de Santa Coloma, el carrer de Santa Eugènia, el carrer de Santa Llúcia, el carrer de Santa Maria, la plaça de Santa Susanna... Això a part dels 11 noms de Marededéu.

La canonització el diumenge 11 d'octubre de Francesc Coll, fundador de les Dominicanes de l'Anunciata, el pare Coll per als avesats, i de Joana de Jugan, fundadora de les Germanetes dels Pobres, obliga, en honor a la veritat, a corregir les plaques dels carrers de Girona per augmentar la nòmina de sants: el carrer de Sant Francesc Coll i la placeta de Santa Joana de Jugan. El que és del Cèsar..., però no em negaran que Girona fa ferum de santedat.