Els treballadors encarregats de la recollida selectiva de Girona han desconvocat aquesta matinada la vaga que van iniciar ahir al matí després de trencar-se les negociacions amb l´empresa Fomento de Construcciones y Contratas per una clàusula sobre els acomiadaments.

L´assumpte ha esclatat just a l´inici de les Fires. Un representant sindical de CC.OO, Xavier Vives, indicava que ahir ja només van fer els serveis mínims però que esperen que l´Ajuntament intercedeixi per tal de resoldre la situació quan abans millor. Actualment, vint-i-cinc persones s´encarreguen de la recollida de paper, vidre i envasos. Ahir la la tarda, un grup va començar a fer pancartes de protesta.

La clàusula que ha portat a la vaga indefinida fa referència als acomiadaments improcedents. El comitè d´empresa reclama que si el jutge demostra que es fa fer fora un empleat de manera irregular, pugui tornar al seu lloc de treball. L´empresa però, no en seria partidària. El representant recorda que Musersa, per exemple, que està participada en un vuitanta per cent, no té aquesta puntualització.

Durant les darreres setmanes, s´han estat negociant diferents condicions i totes haurien acabat amb acord entre les dues parts, excepte per aquesta clàusula en els acomiadaments. Tot i que voldrien disposar d´unes instal·lacions amb uns vestuaris més decents, han acceptat esperar a l´any vinent. També han desistit, segons assenyalen, la reclamació d´equiparació salarial amb els treballadors de Musersa, que són els encarregats de la recollida d´escombraries i de la neteja viària.

Entre els acords hi ha un increment salarial del dos per cent, una contractiació regulada, que els festius es paguin com pertoquen i que es doni la jornada complerta a dos treballadors en concret. Alguns contenidors van començar ahir mateix a notar les conseqüències i van quedar desbordats. Sobretot, els de paper, que es van omplir de cartró. Es tracta d´una imatge que pot acabar repetint-se a diari durant les Fires de Sant Narcís.