La parella formada per Vicenç Serra i Lluís Jutglar, de l'empresa Micaló-Ramió, s'han proclamat guanyadors de l'onzena edició del Concurs de Paletes organitzat per la Unió d´Empresaris de la Construcció. Ramon Oliveras i Josep Ribas, de Construccions Busquets, s'han classificat en segona posició. I la tercera ha estat per Mario Ventosa i Josep Vidal, de Vidal Tugues. Enguany l'obra ha consistit en la construcció d'un arc triangular que arrencava en forma de punxa i que acabava recolzat damunt del més petit de tres pilars. En aquest cas, unes cinc de les 24 obres no han aguantat fins al final i han caigut.

En aquesta convocatòria hi han participat 24 parelles, dues de les quals en la categoria de novells. En la categoria de novells, els guanyadors han estat la parella formada per Cristian Morales i Manuel Martín, de l'empresa Gercas, S.L. El concurs s'ha desenvolupat a la Plaça de Prudenci Bertrana de Girona, de les nou del matí a la una de la tarda i, prèvia deliberació del jurat, l'entrega de premis s'ha fet al voltant de le dues amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans. Un nombrós públic ha observat, al llarg del matí, l'evolució dels treballs propis de l´art de l´ofici.

Aquesta competició, que ja és tradicional en el programa d'actes de les Fires, ha reunit paletes d'arreu del país que treballen per compte propi en empreses constructores amb la condició de presentar-se en parelles. El jurat ha qualificat cadascuna de les obres tenint en compte variables com ara la interpretació del plànol i l'aspecte de l´obra, la rapidesa o el replantejament.

La tercera victòria de l'any

El paleta de la parella guanyadora, Vicenç Serra, ha explicat a Diari de Girona que el concurs d'aquest any era de fàcil execució i que el temps de què es disposava, quatre hores justes, "era sobrat per la dificultat de l'obra".

Aquesta és la tercera victòria que sumen Serra i Jutglar en el que portem d'any. Justament fa dues setmanes els del Pla de l'Estany van resultar la parella guanyadora del concurs de paletes que es va disputar a Santa Maria de Palautordera. El mes de juny passat van classificar-se en primer lloc al concurs de paletes de Banyoles, coincidint amb Sant Antoni de Pàdua, patró dels paletes. I l'endemà, van quedar segons al concurs de paletes que va tenir lloc al Vendrell.