La Creu Roja ha atès durant els deu dies de les Fires de Sant Narcís de Girona 114 persones, de les quals la meitat, 57 casos, per intoxicacions etíliques. El consum d'alcohol ha afectat més als adults que als menors ja que la Creu Roja només ha atès 11 menors durant les fires i no només per consum d'alcohol sinó també per altres casos. Durant els dies de festes, només s'han hagut d'evacuar nou persones a centres sanitaris. Aquestes xifres són millors que les del 2008, amb 177 serveis, 65 per alcoholèmies, i 29 trasllats a centres de salut. De totes les atencions, 24 van ser a menors. D'altra banda, s'ha denunciat una parada del recinte de les atraccions per vendre alcohol a menors.

Les fires de Sant Narcís s'han acabat amb un balanç més positiu pel que fa a atencions de la Creu Roja i també denúncies per conduir begut o drogat. Des de l'ajuntament, l'alcaldessa, Anna Pagans, ha afirmat que la valoració de les primeres xifres recollides 'és positiva i millor que la de l'any passat' i ha remarcat també que l'elevada presència de policies –tant locals com Mossos d'Esquadra- ha contribuït a què les fires fossin 'més tranquil·les i sense incidents remarcables'.

Una de les preocupacions més important de l'ajuntament abans de les festes era controlar l'accés dels menors a l'alcohol. Per això es va anunciar que el consistori seria 'molt estricte' amb les parades de la Copa per tal que no venguessin alcohol als més joves i que es denunciarien i es farien tancar aquelles que ho fessin. Segons ha explicat Pagans, només s'ha denunciat una parada de frankfurts –no del recinte de la Copa sinó de les atraccions- per vendre alcohol a menors.

Les xifres recollides per la Policia Municipal detallen que, durant els deu dies de fires, s'han fet controls a 231 vehicles, dels quals 21 conductors han donat positiu en alcohol (el 9%) i quatre en el test de drogues (un 1,7%). L'any passat, es van fer 249 controls i 32 conductors van donar positiu en consum d'alcohol (12,8%) i nou en drogues (3,6%).

L'alcaldessa també ha remarcat que no hi ha hagut 'incidents greus' i que també hi ha hagut un descens dels accidents de trànsit registrats durant les festes. Si l'any passat n'hi va haver 57, aquest any la xifra es redueix a 36 accidents, cap d'ells greus. Baixa també el nombre de serveis que ha fet la grua, passant dels 385 de l'any passat als 375 d'aquest any.

També han baixat el nombre de denúncies administratives per tinença de drogues, que han passat dels 143 casos del 2008 als 122 d'aquest any. S'han mantingut en la mateixa xifra el nombre de denúncies per tinença d'armes, 19 casos.

La pujada més significativa és pel que fa a les denúncies per venta ambulant, que passen de les 21 del 2008 a les 47 d'aquest any. Segons ha explicat la regidora delegada de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, aquest augment pot venir ocasionat perquè el segon cap de setmana només es va deixar vendre a firaires que acreditessin elaborar productes artesanals i, la resta que no van poder tenir parada, van intentar vendre de manera il·lícita.

L'alcaldessa, Anna Pagans, ha dit que les xifres que s'han recollit fins al moment són 'molt bones' perquè han estat unes fires amb molta afluència de gent gràcies al bon temps que hi ha hagut durant tots els dies. En els propers dies, la Policia Municipal i la Creu Roja acabaran de recopilar totes les dades per configurar el balanç definitiu de les fires d'aquest any.