Els Mossos d'Esquadra han detingut tres dones de nacionalitat brasilera per portar a sobre 1.150 euros i intentar utilitzar-los en un centre comercial de Salt. Els fets van passar dimecres passat. Segons fonts policials les dones ja van provar de pagar amb un bitllet de cinquanta euros fals al taxista que va portar-les al centre comercial. Va ser el conductor del taxi qui va avisar els Mossos, que van començar a buscar-les pel centre comercial. En identificar-les, les van detenir i van saber que havien intentat pagar amb els diners falsos en una botiga de telefonia mòbil del centre comercial. Totes tres van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.

Les detingudes són Eliane Silvia mm., de 28 anys, i veïna de Girona; Claudia da S.O., de 33 anys i també veïna de Girona i Lucilene de S. N., de 21 anys i veïna de Banyoles.

Agents de la comissaria de Girona, mentre realitzaven un patrullatge per Salt encaminat a prevenir els robatoris a l'interior de vehicle, van rebre l'avís que unes dones haurien intentat pagar un taxista, que les havia portades fins a un centre comercial de la població, amb un bitllet de cinquanta euros presumiblement fals.

Els agents van confirmar els fets amb el taxista afectat i es van adreçar al centre comercial per intentar trobar les dones. Amb l'ajuda dels vigilants de seguretat de l'establiment els policies van localitzar tres dones les característiques de les quals coincidien plenament amb les que estaven buscant.

Els mossos les van identificar, van escorcollar-los les bosses de mà que portaven i van trobar 400 euros a la bossa de Claudia da SO, 350 euros a la bossa de Lucilene de SN i 400 euros més a la bossa de mà de Eliane Silvia M, és a dir, un total de 1.150 euros en bitllets de 50 euros amb numeracions repetides i amb signes evidents de ser falsos.

Davant de les evidències els mossos van detenir les dones i van comissar els bitllets falsos. A més, en el moment de la detenció, els agents van saber que les detingudes havien intentat pagar amb un d'aquests bitllets no només el taxista, sinó també en una botiga de telefonia mòbil del centre comercial.

Una de les detingudes, Claudia da S. O., té antecedents.