L'Ajuntament de Girona va precintar aquest dijous a la tarda un habitatge al carrer València número 30, en ple barri de Sant Narcís, on s'hi exercia clandestinament la prostitució des de feia temps. Situat a pocs metres de l'escola Bell-lloc, el prostíbul acumulava les queixes de veïns del mateix carrer molestos pels sorolls i els aldarulls que es produïen freqüentment a la casa. 'Fa com uns deu anys que això s'arrossegava. La primera denúncia la varem posar fa sis anys perquè el soroll no ens deixava dormir a les nits, sovint hi havia crits i baralles a l'interior i inclús alguna vegada les prostitutes ens havien demanat entrar a casa', ha explicat Carme Ramírez, veïna del carrer València.

'Deien que les volien pegar i que volien refugiar-se a casa. També algun dia havien sortit al carrer embolicades en llençols perquè un client les amenaçava', ha recordat Ramírez. 'Moltes coses, han passat moltíssimes coses. A més, jo tinc fills menors i se sentien sorolls de tota mena en aquest prostíbul', ha assenyalat la veïna del carrer València, que ha comentat que arran de les denúncies de fa sis anys es va obligar a insonoritzar el local. 'Fa cosa d'un any, però, varen començar a portar més noies aquí, unes cinc més, i els veïns ens varem començar a moure per acabar d'una vegada amb el prostíbul', ha puntualitzat Ramírez.

'Es va anar a parlar amb l'escola Bell-lloc, que està molt a prop, i es va fer més pressió. I gràcies a la nova llei, que diu que un prostíbul no pot estar a menys de 200 metres d'una escola, em sembla que els han enganxat per aquí', ha afirmat la veïna del carrer València, que assegura que els contactes amb els proxenetes han estat mínims. 'Amb aquests últims no hi havíem arribat a parlar mai. No hi havia tant de soroll com al principi però les pintes que corrien per aquí al vespre no eren molt bones i l'ambient al barri no era d'allò més tranquil·litzador', ha explicat Ramírez.

El passat 15 d'octubre, dos policies municipals es van adreçar a l'habitatge del carrer València per tal de fer lliurament als responsables de l'establiment el Decret d'Alcaldia en el qual es donava un termini de deu dies per fer el cessament de l'activitat. A principis de novembre, la Policia Municipal de Girona va fer comprovacions que van posar de manifest que en aquell lloc es continuava exercint la prostitució, sense fer cas del termini dictat pel consistori. Per tot plegat, els agents de la Secció d'Investigació i Seguretat de la Policia Municipal varen procedir a precintar l'habitatge durant la tarda del dijous 5 de novembre.

'Ara esperem que això ja sigui el final i que no hi tornin a posar cap prostíbul més. A veure si a partir d'avui pot tornar a la tranquil·litat al barri', ha reflexionat la veïna del carrer València en veu alta.