Els nou membres del jurat popular han declarat per unanimitat no culpable Miguel Sánchez Gámez, l'acusat de cremar viva la parella a Calonge (Baix Empordà) l'octubre del 2006. El jurat considera que no hi ha cap prova incriminatòria que demostri que el processat la ruixés amb gasolina i li calés foc. Després de la lectura del veredicte la magistrada presidenta de la sala ha absolt Sánchez i ha decretat la seva immediata posada en llibertat. El fiscal demanava vint anys per a l'acusat per assassinat, avortament perquè en el moment dels fets la dona estava embarassada, incendi i danys.

No hi ha proves incriminatòries que demostrin que Miguel Sánchez Gámez va ruixar amb gasolina la seva parella, va provocar un foc que va causar la seva mort i la del fill que esperaven i va posar en perill els veïns conscient que les flames es podien propagar. Un rere l'altre, el jurat popular l'ha declarat no culpable dels delictes que li imputava la fiscalia.

Així, els nou membres afirmen que 'no hi ha proves que donin garanties absolutes' que el dia 8 d'octubre del 2006 Miguel Sánchez Gámez ruixés la dona amb alguna substància inflamable i després, amb ànim d'acabar amb la seva vida, l'encengués. La dona va morir l'endemà a l'hospital a conseqüència de les cremades que va patir al 97% del cos.

Per arribar a aquesta conclusió el jurat s'ha basat en la 'coherència' de la declaració de Sánchez Gámez, en els testimonis que indiquen que tenien una bona relació de parella i que estaven il·lusionats amb l'embaràs i exposen que no ha quedat demostrat que l'acusat tingués algun motiu per agredir la dona. 'No hi ha cap prova incriminatòria', ha conclòs el jurat.

Durant el judici, els veïns de la parella i els metges que van fer la primera atenció al lloc dels fets van afirmar que la dona va indicar que havia estat Sánchez Gámez qui l'havia atacada. Els nou membres del jurat creuen que hi ha un 'ventall massa ampli' d'afirmacions i negacions dels veïns. A més, afirmen que el caos del moment, l'estat físic debilitat de la dona, el pas del temps i el ressò mediàtic de la notícia poden distorsionar els records d'aquella nit.

'Podria haver deformat la realitat dels fets que acabaven de passar', ha afegit el jurat que considera que no hi ha cap indici o prova que demostri que l'afirmació de la dona fos certa.

El fiscal demanava vint anys de presó per a Sánchez Gámez per assassinat, avortament, incendi i danys. Després de la lectura del veredicte, la magistrada presidenta de la sala, Carme Capdevila, ha absolt Sánchez Gámez i ha ordenat la seva posada en llibertat immediata.