Fa una setmana part de la població nord-africana apassionada al futbol es va paralitzar per ?seguir el partit entre Algèria i Egipte que servia per dirimir qui aniria al Mundial de futbol. La victòria dels primers va generar molta alegria en multitud de poblacions on ciutadans africans simpatitzen amb Algèria. Molts van sortir al carrer. A Salt també hi va haver molt entusiasme. La plaça de la Llibertat era més plena de l'habitual després del partit i el rebombori era considerable, com en moltes altres celebracions per triomfs futbolítics. L'endemà al matí, dos establiments van aparèixer amb les portes rebentades.

Els propietaris dels locals són d'origen xinès. Les seves botigues van ser saquejades. Ahir un dels afectats indicava que els lladres van aprofitar el soroll per la victòria per fer estralls al seu local. La família Guo regenta la cadena El Corte Oriental. Un dels seus establiments està a la plaça de la Llibertat. Aquella nit va ser la tercera on algú els intenta robar en un any i mig. El primer cop només van forçar la persiana. El segon cop, un migdia, es van endur una caixa registradora amb uns 500 euros a dins. Aquesta darrera vegada tot va ser a l'engròs. La manera de forçar la porta va ser estranya. Ahir un dels propietaris apuntava que probablement van fer-ho estirant amb un cotxe. No hi ha marques a terra i la persiana pesa molt.

Aquest mateix vehicle és el que haurien fet servir per introduir-hi tot el material que van sostreure. A banda d'una caixa enregistradora amb uns 600 euros, van desaparèixer desenes de colònies (moltes altres van quedar trencades a terra) i maletes (que podrien haver servit per posar-hi les colònies). També van desaparèixer desenes de peces de roba. En total, la família Guo calcula que han perdut uns 5.000 euros. Va denunciar el robatori als Mossos. Tot i que la comissaria està just a l'altra illa de cases, lamenta que els agents tardessin més d'una hora a fer-lo cas. Ara, han decidit posar-hi una alarma.

Un altre establiment de la cadena, situat al passeig d'Olot de Girona, va patir tres robatoris l'any passat, en tres dies consecutius. Cada dia, els lladres, van agafar els diners que hi havia a la caixa.

Aquella mateixa nit, un altre establiment de bijutieria i roba també regentada per xinesos va ser assaltada. El local, una antiga sucursal bancària té prevista precisament l'obertura avui, era plena de peces de roba i altres objectes que s'estaven col·locant per tenir-ho tot a punt per al dia d'avui. Els lladres també es van endur grans quantitats de productes.