L'hotel Llegendes de Girona, situat al sector del Pou Rodó del Barri Vell, ha estat inclòs a la Guia Michelin amb una recomanació. Ha estat una agradable sorpresa per als responsables de l'establiment, que van obrir fa tot just tretze mesos.

L'hotel, de quatre estrelles i quinze habitacions, té elements de fa més de 800 anys, com les voltes de la planta baixa i el primer tram d'escales de pedra. El seu caràcter senyorial va provocar, l'any 1982, que l'Ajuntament el protegís dins el pla especial del Barri Vell del 1982.

La directora de l'hotel, Alla Makximova, es mostrava ahir especialment satisfeta per la distinció de la prestigiosa guia francesa. Makximova va indicar que el procés de maduració i implantació que té un hotel, segons les estadistíques, és habitualment de tres anys, i que haver-ho aconseguit en només un any és "gràcies al treball d'establiment singular, de la línea "hotels amb encant", i amb un esforç constant cada dia".

L'hotel, propietat de la Fundació 60 (de la família Mallart) està tematitzat en llegendes de Girona. S'expliquen, per exemple, les de la Bruixa de la Catedral, la del Tarlà o de les mosques de Sant Narcís.

Hi ha diferents plaques que representen aquestes històries i simbolismes que evoquen la història de la ciutat amb diferents creences populars. En una de les habitacions hi ha el conegut "sofà Eros", pensat per poder gaudir de la sexualitat des de tots els angles.