La mort de Pere Rodeja va colpejar el món del llibre i la societat gironina. Familiars, amics, coneguts, treballadors de Can Geli i els clients es mostraven consternats. El gremi tenia en ell un referent. Ell havia obert camí a la ciutat i molts havien anat a comprar als seu establiment abans d'obrir el seu propi negoci.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Girona i comarques, Maria Teresa Ferrer, indicava ahir que el món del llibre el trobarà a faltar "com a personatge únic en el món de la cultura i de la nostra ciutat". "Molts llibreters hem passat de ser companys a considerar-lo amic. Ha sigut el nostre mestre, els seus consells ens han servit sempre". A tall de vivència recent, la presidenta del gremi, i responsable de la Llibreria Empúries, explica que "vaig passar per la Geli a buscar en Pere Rodeja fill i, mentre l'esperava, entremig de piles de llibres, vaig tenir una conversa molt interessant sobre els llibres, la cultura, la políticaÉ Sempre, he sentit a dir, des de petita, que sabia tot on era, que no li calia cap ordinador". Una percepció que tenen tots els qui el coneixien: "Amb el magatzem cobert de llibres fins al sostre, sabia on era cada títol". Personalment, explica que li va recomanar La vida sale al encuentro i que sempre li ha agradat guardar.

Felip Ortega, propietari de la Llibreteria, ressalta que "ha estat un gran mestre. Ens ha ensenyat a estimar els llibres i les ganes de ser llibreter". "Com a professional, tots li devem l'ofici que ell sempre ha mantingut". Quan no tenia llibreria, "sempre que hi passava per davant, hi havia d'entrar".

L'alcaldessa

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va assenyalar que "ha estat una referència per Girona i per les comarques gironines". "Ha transmès l'estimació cap al món dels llibres a tota la seva família", va destacar. I va afegir que "quan hi he anat sempre em trobava amb la seva cara amable i el seu comentari amable".