Queda quasi un any i mig però l'olor d'eleccions municipals comença a escalfar les neurones dels polítics just quan les temperatures a l'exterior han baixat. A falta de plats al saló de plens per llançar-se'ls pel cap, els regidors comencen a aprofitar cada punt de l'ordre del dia per marcar diferències respecte de l'adversari i, també, entre els socis.

Aquesta flaire llunyana d'eleccions provoca que els representants municipals vulguin deixar-se notar cada cop més i en el ple de dimarts van provocar un allargament de més de quatre hores. En part per presentar quatre mocions de caràcter supramunicipal. Una característica que en el passat havia servit als grups per rebutjar les propostes. "Això es debat al Parlament", se solia esgrimir. Ara no.

Les discrepàncies entre el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma, i el regidor nacionalista Quim Oliva ja són un clàssic, però cada cop surten més del tema estrictament de debat. Oliva, per exemple, apel·la a "la llibertat d'expressió" per reivindicar el seu dret a ser dur quan critica decisions del govern. Com si no se'l deixés parlar. Des dels socialistes li recorden, que, a més a més, "té dret a vot". La principal fricció es va produir aquest cop arran de la desestimació de les al·legacions de CiU en una modificació del Pla General que servirà per rehabilitar un grup d'immobles a la pujada de Sant Feliu. Darrere hi ha la muralla. El regidor de CiU indicava que al Pla Especial del 1983 estava previst l'enderroc per fer lluir la muralla i no veia prou explicat el canvi de decisió pres més de 25 anys després. Entre retrets, Pluma li va indicar que no s'havia pogut estudiar el valor de la muralla durant aquest període i que, quan s'ha pogut fer, s'ha determinat que no calia fer-la visible.

Darrerament, a les discussions s'hi afegeix també el "duel" entre l'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), i el portaveu de CiU, Carles Puigdemont. Dimarts va ser per la petició dels nacionalistes que l'alcadessa faci un informe de Presidència davant del plenari per fer saber les reunions que fa, i quins informes i projectes que es couen dins el govern. Puigdemont al·legava que els ciutadans tindrien més informació i hi hauria més transparència. L'alcaldessa va assegurar que no s'amagava res, que quan convenia es feia informació "porta a porta" i que a les sessions plenàries el que s'hi portaven eren acords. Des de CiU es va acusar Pagans de "tenir por" i li van qüestionar que es "faci el porta a porta". D'exemples va posar Sant Narcís (per les zones blaves) o Santa Eugènia (els veïns veuen com els principals projectes del Pla de barris no s'han iniciat). Pagans li va retreure el seu pessimisme.

Darrerament també apareixen picabaralles entre ICV-EUiA i ERC, socis de govern. El portaveu d'Iniciativa, Joan Olóriz, retreia a Esquerra que, tot i que inicialment avalava una moció de suport a l'editorial dels diaris catalans, al final es retirés. La portaveu republicana, Cristina Alsina, va esgrimir que ells van més enllà de l'Estatut. O sigui, que la dignitat depèn de la independència. Fa uns mesos Olóriz també va retreure als independentistes que presentessin una moció demanant de nou la retirada de símbols franquistes a la ciutat. Va recordar que la seva formació ja havia impulsat la iniciativa en el passat.