L'Ajuntament de Girona canviarà 883 lluminàries del Barri Vell al llarg d'aquest any amb l'objectiu d'aconseguir un important estalvi econòmic i generar menys contaminació. El pressupost dels treballs és de 512.979 euros i seran finançats totalment per l'Estat.

Fa uns mesos es van fer proves amb els fanals del carrer Nou del Teatre per comprovar-ne l'eficàcia Segons va explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, la substitució permetrà passat a gastar 1.735.666 kilowats cada hora durant a 1.058872. Això representa un estalvi del 38 per cent que, en diners, es tradueix en 100.519 euros.

Els treballs consistirà en la ?substitució dels llums de vapor de mercuri que hi ha en els carrers situats entre el riu Onyar i la muralla per halogenurs metàl·lics de cremador ceràmic. L'Ajuntament de Girona, d'acord amb la normativa vigent per al Barri Vell, fins ara no havia canviat els punts de llum blanca de vapor de mercuri perquè no hi havia una tecnologia alternativa capaç de proporcionar la mateixa qualitat lumínica.

Amb l'aparició dels halogenurs metàl·lics de cremador ceràmic, tanmateix, no tan sols es garanteix tenir tanta qualitat de llum com fins ara sinó que, a més, permetrà estalviar molt significativament ja que consumeixen menys en comparació amb el cost dels llums de vapor de mercuri.