Llançar les escombraries de qualsevol manera pot no sortir gratuït. És el que li ha succeït a un establiment de restauració de la plaça Independència de Girona. Va deixar bosses d'escombraries fora del contenidor, quan aquests no estaven plens i ho va fer sense fer la separació de residus. El resultat: dues sancions de 1.000 euros cada una.

Es fets es remunten a final de ?l'any passat. Tot va començar el 23 de setembre, quan un treballador va deixar diverses bosses de ?tamany industrial al costat d'uns contenidors del passeig de Canalejas. Ho va fer quan passaven set minuts per les onze del matí i justament quan per allà passava un inspector del servei municipal de neteja.

Aquest inspector va poder veure com les bosses de la brossa no es dipositaven a l'interior del grup de contenidors de recollida selectiva quan els recipients encara no eren plens, sinó que quedaven a terra. A més, va observar que a l'interior de les bosses hi havia una barreja amb diferents fraccions de residus.

El 8 d'octubre de l'any passat l'instructor de l'expedient va dictar el corresponent plec de càrrecs i el 28 d'octubre es va notificiar a la part afectada. Al mateix temps es va obrir un expedient sancionador i es va comunicar als responsables de l'establiment que tenien deu dies per defensar-se presentant al·legacions. Així va ser. El 5 d'octubre, l'encarregat del local va explicar que els contenidors estan gairebé sempre plens a causa de l'abocament de tots els locals de restauració de la zona i d'altres usuaris. Fins i tot va aportar quatre fotografies dels contenidors plens de bosses d'escombraries. Per aquest motiu, va demanar l'arxivament de l'expedient.

No obstant, l'Ajuntament va decidir desestimar les al·legacions per diferents motius. El dia dels fets, era laborable i l'inspector manté que els contenidors no eren plens i que és "lògic" fora dels caps de setmana o dies extraordinaris per a la restauració. També s'indica que les fotografies no estan identificades i poden correspondre a un cap de setmana. Es recorda, a més, que si hi ha desbordament , el servei de recollida que passa pels contenidos abans del buidat amb el camió de càrrega lateral resol la situació. Finalment, l'expedient apunta que l'empresa afectada no qüestiona que les bosses corresponguin al seu establiment ni nega la barreja de fraccions.

L'Ajuntament de Girona ha acabat resolent que hi ha hagut unes infraccions greus. Cada una de les sancions es podien multar amb una quantitat d'entre 601 euros i 12.000 euros. Al final s'ha sancionat amb 1.000 euros cada cas. L'afectat torna a tenir ara un nou període d'al·legacions.