Les obres per fer l'escola bressol al sector Güell-Devesa no començaran fins pocs abans de l'estiu. Serà entre els mesos de maig i de juny.

Quan es va anunciar la ubicació definitiva del futur equipament, a la plaça Mela Mutermilch, es va indicar que la intenció era poder-la posar en funcionament al curs 2010-2011. En aquells moments, el mes de febrer de l'any 2009, es va explicar que seria la sisena escola bressol municipal de la ciutat. Des d'aleshores, però, hi ha hagut diversos retards i ara ja s'indica que serà la setena, perquè abans entrarà en funcionament la de Montilivi.

El projecte l'està redactant un arquitecte municipal, que al mateix temps ha de compaginar-ho amb altres projectes, segons va concretar ahir l'alcaldessa, Anna Pagans. L'objectiu és que estigui acabat el mes vinent. Llavors només caldrà licitar l'obra i adjudicar-la.

Els treballs per construir l'edifici duraran aproximadament un any i mig. L'obertura de l'equipament podria produir-se a meitat del curs 2011-12, tal com ja es va produir amb l'escola bressol de Sant Narcís.

L'equipament, amb una superfície de de 837 metres quadrats construïts, serà per a nens de un a dos anys i tindrà 74 places. Tindrà cinc aules i altres espais com un pati, menjador, cuina, dormitoris, i despatxos i vestuaris per als educadors. Tindrà un "sostre verd", un detall que Anna Pagans va destacar, tenint en compte que estarà envoltat de blocs de pisos molt alts. Per a la construcció de l'equipament, l'Ajuntament disposa d'una subvenció de la Generalitat de 5.900 euros per cada plaça ofertada, segons va assenyalar ahir la regidora d'Educació, Núria Terés. Això representarà un impuls econòmic d'uns 436 euros. A més, anualment es rebrà 1.800 euros per cada alumne, que representarà un injecció d'uns 133.000 euros.

L'alcaldessa va voler deixar clar també que els diners per construir l'escola bressol, amb un cost d'1,2 milions d'euros, "hi són" i apareixen al pressupost de l'any 2009. "No han desaparegut", indicava Pagans per respondre a l'acusació del portaveu de CiU, Carles Puigdemont, qui dies enrera temia pel futur de l'equipament perquè no hi apareixia cap inversió en el pressupost per al 2010.

Mentre el projecte s'ha anat redactant a nivell municipal, s'ha hagut d'accelerar la tramitació i les obres de l'escola bressol de Montilivi, que està finançada per l'Estat espanyol per mitjà del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) a condició del compliment d'un seguit de terminis. El pressupost era de prop d'1,6 milions d'euros.

Iniciament el compromís era tenir-la enllestida abans d'acabar el 2009. Però el Govern central va concedir una pròrroga que s'esgota el 31 de març. El retard, segons l'equip de govern s'ha centrat en les prospeccions extres que s'han fet per al sistema de refrigeració, que serà per mitjà de geotèrmia. Llavors només s'haurà de moblar i ja podria acollir un casalet d'estiu (que substituirà el de l'escola bressol de Germans Sàbat, ja que l'equipament estarà en obres per millorar-ne l'accessibilitat). L'equipament ja entrarà dins l'oferta de la preinscripció del maig de les escoles bressol.

L'alcaldessa de Girona, va revelar ahir quin serà el nom de l'equipament: L'Olivera. El nom s'ha decidit després de la proposta feta pels educadors. Tindrà 74 places per a nens d'un i dos anys. Disposarà de cinc aules, una sala polivalent, pati, cuina, menjador, dormitoris i espais per al treball dels educadors. Tindrà una superfície construïda de 1.025 metres quadrats.