L'aparició d'un grafit de grans dimensions en un mur autoritzat per l'Ajuntament ha provocat que l'equip de govern de Salt es replantegi el programa de cessió d'espais als joves per fer-hi pintades. El grafit s'ha fet aquest cap de setmana i ha causat la repulsa de molts regidors, fins al punt que ahir l'alcaldessa, Iolanda Pineda, va admetre que impulsaran mesures per evitar que apareguin pintades d'aquest tipus. La màxima autoritat va admetre que no li agradava gens el dibuix, que de fet, és abstracte.

Tot arrenca del projecte "Aquí pots!" destinat als joves grafitaires del municipi. La iniciativa pretén facilitar als artistes parets on pintar-hi les seves obres. Els propietaris de les parets es posen d'acord amb l'equip de govern i els grafiters, poden pintar-hi un cop l'Ajuntament els dóna un carnet. D'aquesta manera, es vol evitar que els joves pintin a qualsevol espai.

El problema està en el fet que ningú controla què es pintarà. L'Ajuntament no demana cap croquis. De fet, quan s'estava pintant el grafit al passeig dels Països Catalans, la policia va identificar els tres joves. Tots tres tenien carnet.

A preguntes del regidor de CiU Albert Casellas, en el ple d'ahir a la nit, l'alcaldessa va indicar que prendran mesures per evitar que torni a succeir. Per exemple, es podria demanar als grafiters, que presentin un croquis del que pintaran. Casellas va indicar, a més a més, que les pintades superen el mur autoritzat.

El PP: part del sou a Haití

El regidor del PP a Salt, Antonio Gónzalez, va anunciar en el ple que donarà la meitat del sou del mes vinent es destinarà a Haití. Va demanar directament que ho facin els tècnics de l'Ajuntament. D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat donar 2.000 euros al Fons de Català de Cooperació al Desenvolupament, perquè els destini també a la reconstrucció d'Haití.