L'Ajuntament de Girona està treballant perquè més famílies puguin optar a pisos de protecció oficial. La intenció és permetre que unitats familiars que ara no poden aspirar a les promocions municipals tot i tenir la renda força baixa puguin entrar a les properes convocatòries. Això passa per ampliar l'actual marge de la renda màxima.

El límit màxim podria quedar fixat al Pla Local d'Habitatge de Girona que s'està redactant i que podria estar enllestit abans d'acabar l'any, segons va explicar ahir el tinent d'alcalde de Serveis Socials, Joan Olòriz. Serà més o menys el doble que en l'actualitat. Ara per ara, per presentar una sol·licitud per a un pis de protecció oficial per a tres persones, té un màxim establert de 24.316 euros bruts entre els dos. En un futur es podria establir una quantitat entorn als 45.000 euros.

Joan Olòriz va indicar que, a banda de poder oferir a un major nombre de famílies, bones condicions per optar a un pis, la mesura també serviria per "barrejar" en una mateixa promoció famílies amb diferents rendes. Fa pocs dies, precisament, tres associacions de veïns del sector Est (Mas Ramada, Grup Sant Daniel i Vila-roja, van criticar que els 25 pisos de la promoció del carrer Guadiana s'haguessin adjudicat a persones "amb economies submergides o sense nòmina" perquè, al seu parer, fan augmentar la sensació de "gueto" del sector Est.

L'Ajuntament de Girona té previst sortejar el mes de maig una cinquantena més de pisos de protecció oficial de lloguer, situats a l'antiga plaça de braus i al Mas Masó. A pocs dies de tancar-se el termini s'havien rebut 212 sol·licituds. Totes però, no entraran al sorteig, ja que encara s'ha de comprovar si compleixen els requisits econòmics, patrimonials i d'empadronament.