El Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d'Interiors de catalunya a Girona ha convocat un concurs perquè els seus socis i els estudiants puguin crear una casa d'uns 45 metres quadrats per a la Fira de Mostres que se celebrarà la tardor vinent. Els participants hauran d'imaginar com seria la casa d'un artista i dissenyar-ne l'interior. La recompensa serà veure-la construïda en el mateix recinte firal. La col·laboració entre Fira de Girona i el Col·legi de Decoradors de Girona busca potenciar l'espai de decoració i disseny d'interiors a la propera edició de la Fira de Mostres.

El concurs, que es donarà a conèixer com "Ginteriors: habitatge per un artista", permetrà dissenyar una casa inspirant-se en l'ús sostenible dels materials i ha de servir de mostrari dels diferents productes, elements i materials de les empreses col·laboradores.

Els projectes es podran presentar a la seu del Col·legi fins al 5 de maig i el premi es donarà a conèixer el proper 11 de maig. Durant els següents mesos, el decorador guanyador portarà a terme el seu projecte. "Els alumnes de l'Escola d'Art d'Olot veuran el seus treballs exposats, però no es construiran", va aclari la presidenta de la delegació de Girona, Teresa Planas. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, també va assegurar que mantindrà contactes amb els col·legis professionals per seguir millorant la fira. Albar va concretar que "la fira de mostres no creixerà, estem seguint el pla d'ordenació que teníem previst".