Una multitudinària manifestació d'estudiants de la Universitat de Girona (UdG) va reclamar ahir al migdia que s'elimini la barrera que els impedeix deixar els seus vehicles en un espai actualment reservat a treballadors i professors de la Universitat.

La manifestació va iniciar-se a les dotze del migdia just a la tanca que prohibeix el pas als vehicles. L'espai, situat a Fora Muralla, va quedar restringit al pas de cotxes a partir del 3 de febrer. Fins aleshores l'indret, que permet l'estacionament a uns 130 vehicles, era lliure.

Els estudiants, molts amb la seva carpeta blava sota el braç, van caminar entre crits de protesta, però sense incidents, fins arribar al rectorat. Es podien veure diferents pancantes, sobretot relatives a la necessitat d'eliminar la barrera i reclamant "igualtat" entre tots els components de la comunitat universitària.

Allà, un grup de representants dels alumnes va reunir-se amb el vicerector del campus i d'Infraestructures, Lluís Albó, i li van lliurar un document per reclamar que desaparegui la barrera i que els estudiants tinguin els mateixos drets que els professors i el PAS. En aquella trobada, el vicerector els hauria dit que estudiarien la reivindicació dels esudiants.

El portaveu dels manifestants, Xavier Ruiz, manifestava certa satisfacció perquè almenys algú els havia dit alguna cosa "per primera vegada". Segons fonts de la Universitat de Girona, s'està estudiant "alguna manera de flexibilitzar horaris". No se sap exactament en què consistiria aquesta flexibilització però passaria per deixar entrar lliurement els vehicles a determinades hores. Podria ser al migdia, a la nit o els caps de setmana, per exemple.

Mentrestant, el sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va proposar diferents mesures per arranjar la problemàtica de l'aparcament a la zona. El sindicat indica per exemple que s'hauria d'obrir un procés participatiu, per buscar solucions i que es reobril'aparcament ara reservat. També demanen que s'aposti clarament per una mobilitat sostenible, basada "en un transport públic eficient i sense ànim de lucre". Per exemple, s'insisteix que s'ubiqui un punt d'aparcament del servei de lloguer de bicicletes municipal, la Girocleta, als Campus; que es construeixi una zona d'aparcament als afores de Girona des d'on surtin autobusos llançadora gratuïts, amb elevada freqüència i amb capacitat de traslladar els estudiants a les facultats pertinents; i que els autobusos que arriben als campus siguin gratuïts.

L'Ajuntament va cedir l'espai per cinc anys a la UdG per la posada en funcionament de la Facultat de Psicologia i Educació, ja que suposa un increment de la comunitat universitària al Barri Vell d'unes 2.000 persones. Paral·lelament, es va doblar la freqüència de la línia d'autobús que puja al Barri Vell en les hores punta.