El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà demà a l'alcaldessa de Salt (Gironès), Iolanda Pineda, per analitzar conjuntament la tensió viscuda als últims dies en la localitat gironina, que ha posat de nou sobre la taula el debat sobre la seguretat ciutadana.

Més d'un centenar d'immigrants, la majoria d'origen marroquí, es van manifestar la nit de dimecres passat, 25 de febrer, davant l'Ajuntament de Salt, unes hores després dels incidents registrats durant el ple municipal i protagonitzats per diversos veïns que reclamaven més seguretat.

El primer regidor de Salt, la socialista Iolanda Pineda, va afirmar llavors que "hem d'aconseguir que tot es calmi, perquè sinó no podem afrontar els principals reptes que tenim davant, perquè amb aquesta tensió no es pot treballar".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el conseller d'Interior, Joan Saura, qui ha argumentat que en el que va d'any el nombre de delictes comesos a Salt és pràcticament el mateix que va haver en el mateix període de l'any passat, i ha insistit que no poden barrejar els problemes de convivència amb la inseguretat.

Mohammad Atauil, president de l'Associació Al-Hilal, que representa als milers de marroquins que viuen en aquesta localitat, va lamentar que la policia només registri als marroquins al carrer, ja que ho considera una discriminació que els criminalitza.

"Portem molt temps, uns 5 anys, treballant amb l'ajuntament el tema de la convivència i en un moment es trenca tota aquesta integració. Crec que aquesta gent hauria de calmar-se", ha indicat el president de l'associació en referència als veïns que protesten per la seguretat al municipi.