El creuer xipriota "Louis Majesty", però amb bandera maltesa, que cobria el trajecte entre Marsella i Gènova i que ha estat copejat per una onada gegant que ha causat dos morts i 17 ferits entre el passatge quan navegava pel golf del lleó, ha atracat al voltant de les 20:35 hores de dimecres al port de Barcelona.

Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEI) han assenyalat a Efe que les dues víctimes mortals són de nacionalitat italiana i alemanya i que entre els ferits n'hi ha un de greu, una dona de 62 anys que ha patit la fractura de les dues cames.

Diverses ambulàncies medicalitzades del SEI eren al moll on va atracar el vaixell xipriota per traslladar els ferits als centres hospitalaris de Barcelona mentre que els serveis judicials procediran a l'aixecament dels cadàvers.

El vaixell amb 1.350 passatgers i 580 membres de la tripulació, havia sortit de Cartagena ahir a la tarda a les 15 45. Avui a les 10 del matí havia de fer escala a Barcelona, però s'ha anulat pel fort vent, segons informa la companyia, i el vaixell ha iniciat rumb directe cap a Gènova.

Aquesta tarda, a les 16:30, una onada de quatre metres d'alçada hauria xocat contra el vaixell a 25 milles de Begur, en aigües internacionals, causant dos morts i sis ferits. El vaixell s'ha tornat a desviar de la ruta, segons informa la companyia, rumb a Barcelona, per evacuar els morts i els ferits.

Les condicions marítimes a la zona eren força complicades aquest dimecres a la tarda i de fet, el Servei Meteorològic de Catalunya anunciava onades de fins 5 metres d'alçada de llevant.

Un portaveu de la naviliera propietària del vaixell ha explicat a la televisió autonòmica catalana TV3 en conversa telefònica que el vaixell s'ha vist assotat per onades de fins a vuit metres i que una d'elles ha trencat els vidres de proa de la coberta de la cinquena planta.

El vaixell desplaça més de 40.000 tones i fa 207 metres de llarg, 27,6 d'amplada i 6,2 metres de calat. La seva velocitat mitja és de 19 nusos per hora (aproximadament 35 quilòmetres per hora). Disposa de 732 camarots i de les característiques d'un creuer d'aquest tipus, com piscina, SPA, diversos cafès i restaurants i solàrium, entre d'altres.

Feia dotze dies que el 'Louis Majesty' havia sortit dels ports de Gènova i Marsella, amb parades a Tànger, Casablanca, Tenerife, Lanzarote, Cadis, Cartagena i Barcelona. Estava previst que arribés a Gènova aquest dijous.